Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică

Expoziție trecută

28.03.202411.05.2024

Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică

Fiecare artist prezentat este precum un grădinar preocupat să încurajeze viața naturală, biodiversitatea artistică, să varieze „habitatele” și să modifice în mod regulat solul operei, astfel încât aceasta să se prezinte cât mai sustenabil.

Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește 10 artiști care fac parte dintr-o nouă generație și propune evidențierea diferitelor moduri de a crea și sublinia subiecte de interes fără a le politiza excesiv. Fiecare artist prezentat este precum un grădinar preocupat să încurajeze viața naturală, biodiversitatea artistică, să varieze „habitatele” și să modifice în mod regulat solul operei, astfel încât aceasta să se prezinte cât mai sustenabil.

Expoziția este gândită ca o curea de transmisie, un dispozitiv activ, accelerator, dinamic, ce se adresează atât publicului (aducând ceva nou în atenția lui), cât și artistului (asigurându-se că vizibilitatea nu este doar o formalitate, ci o provocare care îi pune în discuție munca). În ceea ce privește selecția artiștilor, singularitatea este un criteriu, cu atât mai mult cu cât structurarea lumii artei și a cursurilor sale de instruire tinde să uniformizeze practicile.

🗓️ Expoziția va putea fi vizitată de marți până sâmbătă între orele 12:00 – 18:00, oferind, de asemenea, câte un tur ghidat, în fiecare sâmbătă, de la ora 17:00.
–> 28 martie, ora 18:00: Vernisaj în prezența artiștilor și a lui Ami Barak, curatorul expozitiei;
–> 29 martie, ora 18:00: Eveniment special „Meet the Artists”, în prezența artiștilor și a lui Ami Barak, curatorul expoziției;

Intrarea este liberă. Vă mulțumim și vă așteptăm să ne fiți alături!

Expoziția este organizată de Fundația Art Encounters și este co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), având ca parteneri, Volvo AutoCardo, Universitatea Politehnică Timișoara și Cramele Recaș.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării

Design Grafic: Studio Shentzu

Artiști

Parteneri

Finanțator