Ana Kun (n. 1981), artistă vizuală din Timișoara, este ⅓ din Balamuc și ¼ din Zephyr. Lucrează cu text și imagine, pe subiecte sociale, politice și de mediu. Are o licență în grafică de la Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara, și un master în Creative Writing de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a aceleiași universități.
Este activă pe scena de publicații independente și a produs aproximativ 20 de fanzine și cărți pe teme politice și culturale. În 2018, a fost comisionată de Tur de Arhitectură să scrie un articol în două părți despre urmele Revoluției Române din 1989 în Timișoara, ca problemă de patrimoniu. În 2019, a colaborat cu Typopassage, ramura locală a muzeului în aer liber de tipografie, unde a rescris graffiti-ul politic al lui Mugur Călinescu din 1981 în dialog cu arhiva de tag contemporan, într-un proiect despre libertate de expresie și vandalism.
La Balamuc, Ana Kun este parte dintr-un proiect în derulare, vizibil online de aproape 7 ani, care include observații desenate aproape zilnic ale evenimentelor curente. Zephyr, un grup format de Apolonija Sustersic în 2019, a fost comisionat de către bienala Art Encounters să producă lucrarea Sugestia Zilei (Următoare), un răspuns complex la problema locală a calității proaste a aerului.
Anul acesta, Ana a participat la Jurnal de Virus, proiectul online al lui Dan Perjovschi la galeria White Cuib, contribuind cu desene zilnice timp de 7 săptămâni, în timpul primei perioade de izolare. În prezent, expoziția sa, ← FRAGIL →, are loc la Indecis (artist-run space din Timișoara) și prezintă o selecție de lucrări realizate în diferite stări de izolare, incluzând o concertină în lucru, care colectează desene și texte despre pandemie, și un desen din porțelan despre fragilitatea drepturilor reproductive.