Despre noi

MISIUNE

Credem că arta joacă un rol cheie în înţelegerea societăţii actuale, întărind comunitatea locală și stimulând idei creative pentru un viitor mai deschis și mai sustenabil.

Viziunea Fundaţiei Art Encounters este să devină un punct de întâlnire pentru oameni, idei, culturi și comunităţi, și să creeze o platformă deschisă pentru arta contemporană în strânsă legătură deopotrivă cu orașul Timișoara și cu scena globală de artă. Publicul este încurajat să exploreze domeniul artei și să devină parte într-un schimb permanent de cunoaștere.

Fundaţia Art Encounters își propune să livreze un model instituţional adaptat nevoilor locale, care este totodată angajat într-o prezenţă susţinută pe scena artei internaţionale. Fondată în 2015 de către Ovidiu Șandor, colecţionar de artă și antreprenor din Timișoara, Fundaţia Art Encounters este o iniţiativă care își propune să crească și să sprijine dezvoltarea artei contemporane din România. Misiunea ei esenţială are la bază aspiraţia de a hrăni dialogul, cunoașterea, cercetarea și experimentul.

Activităţile fundaţiei se desfășoară în câteva direcţii majore: organizarea Bienalei Art Encounters și a programului de expoziţii desfășurat la sediul permanent al fundaţiei sau în alte locuri; sprijinirea educaţiei și dezvoltarea de public prin programe dedicate; dezvoltarea unor serii de rezidenţe pentru artiști și curatori. În conjuncţie cu programele permanente ale Fundaţiei, colecţia privată a lui Ovidiu Șandor, președintele Fundaţiei Art Encounters, funcţionează ca resursă deschisă pentru expoziţii, colaborare instituţională și cercetare.

ECHIPA


Ami Barak
Director Artistic Interimar
ami.barak@artencounters.ro

Georgia Bacinschi
Director
georgia.bacinschi@artencounters.ro

Alina Bernecker
Consultant Management Proiect
alina.bernecker@artencounters.ro

Natca Vaszilcsin
Manager Logistică
natca.vaszilcsin@artencounters.ro

Szakáli Zalán
Manager Comunicare & PR
zalan.szakali@artencounters.ro

Attila Erdeli
Coordonator Tehnic
attila.erdeli@artencounters.ro

Ovidiu Șandor
Președinte

Diana Marincu
Director Artistic
diana.marincu@artencounters.ro


SPAȚIUL EXPOZIȚIONAL


Casa ISHO, sediul Fundației Art Encounters, Timișoara
Imagine din expoziția Pentru că în visele noastre ne asumam riscuri, foto: infi.ro
Începând din ianuarie 2018, Fundaţia Art Encounters își desfășoară activitatea zilnică și programul expoziţional la sediul aflat în Casa ISHO, pe Bd. Take Ionescu nr. 46C, Timișoara.

Spațiul expozițional este situat la etajul 1 al clădirii și are o suprafață de 264 mp.