Apel deschis—Strategii și dinamici ale valorizării și promovării în artele vizuale

Fundația Art Encounters vă invită la o sesiune de mentorat în artele vizuale condusă de Ami Barak, curator și critic de artă stabilit la Paris.

Printre cele mai interesante proiecte curatoriate de Ami Barak se numără și expoziția ExEast. Histoires passées et récentes des avant-gardes roumaines, pe care fundația noastră a avut plăcerea să o organizeze în 2019, în capitala franceză:
https://amibarak.com/en/project/ex-east

Mentoratul condus de Ami Barak la Timișoara, vineri, 7 octombrie 2002, în mansarda Facultății de Arte și Design a Universității de Vest, își propune să abordeze următoarele teme:

Planificarea carierei
Unde vrei să ajungi din punct de vedere artistic și profesional? Cum să definești valorile, să identifici alegerile-cheie și să dezvolți un plan pentru a-ți atinge obiectivele profesionale? Cum să abordezi obstacolele legate de eficiență, flexibilitate și structură pentru a-ți atinge obiectivele artistice?

Editarea de portofoliu
Portofoliul este nucleul de promovare și de vizită profesională. Perfecționarea statement-ului de artist, adaptarea CV-ului artistic, curatoria și formatarea creațiilor.

Marketing
Definirea produsului artistic și a publicului-țintă; decizii cu privire la modul în care se vând lucrările; identificarea unui buget și a unei strategii pentru promovarea activității artistice.

Promovare
Elaborare de mesaje convingătoare și o strategie pentru a face cunoscute lucrările, evenimentele și noutățile.

Valorizarea muncii
Abordare analitică a stabilirii valorii lucrărilor. Includerea factorilor de producție și a variabilelor menite a personaliza o formulă potrivită activității artistice.

Considerații juridice
Informații generale despre proprietatea intelectuală, elementele de bază ale contractelor și structurarea activității artistice.

Finanțarea
Cum poate fi gândită în mod creativ diversificarea fluxurilor de finanțare prin explorarea diferitelor modele de generare a valorii, resurselor și veniturilor.

Scrierea de granturi
Elementele esențiale ale scrierii de granturi, împreună cu resurse pentru căutarea și structurarea granturilor.

Alte elemente esențiale

Organizarea diverselor aspecte ale practicii artistice și luarea unor decizii în cunoștință de cauză. Atragerea galeriștilor și a colecționarilor, precum și vânzarea lucrărilor.
Instrumente și tehnici privind comunicarea către potențialii cumpărători ai lucrărilor.

Apelul este adresat în special tinerilor artiști, curatori și profesioniști din zona artei contemporane interesați de strategiile și dinamicile promovării în artele vizuale.

Cei care doresc să participe sunt rugați să trimită un scurt mesaj de confirmare pe adresa de e-mail a Fundației Art Encounters: contact@artencounters.ro

Programul mentoratului de vineri, 7 octombrie 2022:
10:00–11:30 (prima sesiune de discuții)
11:30–12:00 (pauză de cafea)
12:00–13:30 (a doua sesiune de discuții)