Expoziții

Programul permanent de expoziții demarat de Fundația Art Encounters în 2018 a coincis cu o nouă direcție artistică a fundației și cu stabilirea activității într-un spațiu permanent de lucru și de expoziții, Casa ISHO. Astfel, acest program continuă misiunea Fundației Art Encounters într-un mod constant, ritmat de proiecte care vizează atât artiștii activi pe scena artistică românească, cât și artiști internaționali. Programul expozițional este dedicat susținerii artiștilor  în crearea de noi lucrări și conexiunea cu alte contexte artistice; fixării unor colaborări instituționale prin care se pot dezvolta capacitatea de producție și schimbul de idei atât la nivel local, cât și internațional; explorarea legăturilor posibile cu întreaga scenă culturală timișoreană și colaborarea cu actori activi în domenii precum arhitectura, teatrul sau literatura. Modelele expoziționale pe care le propunem sunt însoțite întotdeauna de un program conex de mediere și promovare, astfel încât platforma pe care o construim să fie una deschisă, dinamică și relevantă din punct de vedere social și artistic.


Corpul imposibil

Artist: Adrian Ghenie

Curator: Diana Marincu

Perioada expoziției: 20 Aprilie 2023 – 18 Iunie 2023 

Organizator: Fundația Art Encounters
Parteneri principali: ISHO, Banca Transilvania
Parteneri: Catena, EY Romania

Design grafic: Karina Isar

Ne face o deosebită plăcere să vă invităm la expoziția-eveniment „Adrian Ghenie, Corpul imposibil”, compusă dintr-o serie de lucrări recente ale artistului special create pentru această ocazie.

 

Simetric, niciodată identic

Artiști: Ioana Bătrânu, Adela Giurgiu, Agnès Varda (insert video) 

Curator: Diana Marincu

Perioada expoziției: 10 noiembrie 2022 – 4 martie 2023 

Organizator: Fundația Art Encounters
Finanțatori: Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara
Sponsori: ISHO, Thesaurus, Illy
Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Cultural, RFI România, Observator Cultural, Zeppelin, Modernism, Revista Arta, The Institute, Propagarta
Design grafic: Karina Isar

BRUIAJ
Michele Bressan, Lea Rasovszky, Larisa Sitar
28.02 – 15.04.2020