Artist Talk – Mircea Cantor

Luni, 29 septembrie 2018, ora 18:00
Fundația Art Encounters

Fundația Art Encounters și Asociația Contrasens vă invită la un nou eveniment dedicat artistului Mircea Cantor. Acesta va susține o prezentare la mansarda Fundației Art Encounters pornind de la cele mai recente lucrări ale sale și de la contextul descris de expoziția O lume încă așteaptă să fie construită și seria de evenimente MAD(e) in Romania, care au avut loc la Timișoara.

Mircea Cantor va încerca să descrie felul în care lucrează astăzi artiștii, instrumentele pe care arta contemporană le folosește ca răspuns și sistemul complex în care se plasează gesturile sau intervențiile artistice în spațiul public. Dialogul pe care îl va avea cu publicul participant este menit să creeze un schimb de idei, iar formatul discuției se poate modifica în funcție de întrebările și problemele care se ivesc în cadrul discuției propuse de artist.

Mircea Cantor (n. 1977) este un artist născut în România, care în prezent trăiește și lucrează în Franța. Opera lui Mircea Cantor este centrată în jurul temelor precum istoria culturală,  memoria și tranziția tumultuoasă a României. Artistul a câștigat Premiul Marcel Duchamp în 2011. Expoziții (selecție): Ex-East. Past and recent stories of the Romanian avant-gardes, Espace Niemeyer, Paris (2019); History is Just a Bullet on Your Timeline, Galeria VNH, Paris (2018), Adjective to your presence, Fondation Hermès, Tokyo (2018), Your Ruins Are My Flag, Fondazione Giuliani, Roma (2017), La partie invisible de l’infini, Galeria Atelierului Brâncuși (Centrul Georges Pompidou), Paris (2017), Innocent Materials, Galeria Dvir, Bruxelles (2017); 5775 (Part II) by Mircea Cantor, Galeria Dvir, Tel Aviv (2016, solo); Appearance & Essence, Bienala Art Encounters, Fundația Art Encounters, Timișoara (2015).

Eveniment organizat cu sprijinul Asociației Culturale Contrasens.

Credit foto: Seba Tătaru