Artist Talk: Lea Rasovszky & Michele Bressan

Joi, 12 decembrie 2019, ora 18:00
Fundația Art Encounters Timișoara

Fundația Art Encounters vă invită la un eveniment care prefigurează programul expozițional de anul viitor, un artist talk cu Michele Bressan și Lea Rasovszky. Aceștia vor susține o prezentare a practicii lor artistice la mansarda Fundației Art Encounters, iar apoi publicul este invitat să pună întrebări și să dezvolte acest dialog mai departe în funcție de problemele care se ivesc în cadrul discuției propuse de cei doi artiști.

Michele Bressan (n. 1980) este un artist stabilit la București, cunoscut publicului datorită proiectelor sale fotografice, pentru care a câștigat premiul Essl și a fost nominalizat la premiul Henkel pentru artă în 2009. În ultimii ani, temele pe care le explorează s-au concretizat, alături de fotografie, și în obiect sau instalație. Interesul lui Michele pentru percepția vizuală și modurile în care se construiește imaginarul colectiv pornește de la imaginea luată ca matrice a conștiinței sociale și istorice. Această căutare este dublată de dorința de a decupa din realitatea cotidiană spațiile poetice, ivite spontan sau accidental. Expoziții (selecție): Endless / Nameless, Galeria Zorzini F, București (2019, solo); La Brique, The Brick, Cărămida, La Kunsthalle Mulhouse (2018); Double Heads Matches, Új Budapest Galéria (2018); Viața – mod de întrebuințare, Bienala Art Encounters, Timișoara (2017); CAMERA PLUS. Bienala de fotografie contemporană şi imagine dinamică, Iași (2016); Pasaj, Muzeul Național de Artă Contemporană București – Anexa (2014); Waiting for the Drama, Galeria H’art, București (2012, solo).

Lea Rasovszky (n. 1986) a absolvit în 2008 Universitatea de Arte din București, secția Foto-Video, și în 2010 masteratul aceluiași departament. Proiectele sale problematizează clișeele de gândire și valorile societății actuale, față de care se plasează permanent critic. Totul este filtrat printr-un stil de desen ironic și brut, deseori combinat cu instalații imersive care implică privitorul pentru completarea contextului. Expoziții (selecție): Viața – mod de întrebuințare, Bienala Art Encounters, Timișoara (2017); Out of the Blue, Galeria Mobius, București (2017); FLIRT, Im Hinterzimmer, Karlsruhe (2016); Building Modern Bodies. The Art of Bodybuilding, Zurich KunstHalle (2015); Din Dragoste. Fapte morale III, Garajul Ciclop, București (2015, solo); Inner Whimp, Lateral ArtSpace, Fabrica de Pensule, Cluj-Napoca (2014, solo); PASAJ, MNAC Anexa, București, România(2014); De la stele la steroizi, Galeria Anca Poterașu, București (2014, solo); The Savages, Atelier 35, București (2012, solo). A participat la cea de-a 56-a ediție a Bienalei de la Veneția (Noua Galerie a Institutului Cultural Român de la Veneția, 2015).

Credit foto: infi.ro

Proiectul face parte din programul Fundației Art Encounters, CAMP – CONTEMPORARY ART MEETING POINT, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană. Proiect cofinanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.