Brunch și tur ghidat al expoziției „Simetric, niciodată identic”

Fundația Art Encounters vă invită vineri, 11 noiembrie, de la ora 12:30, la un brunch urmat de un tur ghidat al expoziției „Simetric, niciodată identic”, în cadrul căreia veți putea admira lucrări ale artistelor Ioana Bătrânu, Adela Giurgiu și Agnes Varda (cu insert video), după un concept curatorial al Dianei Marincu.

Invitații noștri la acest eveniment sunt Adela Giurgiu, una dintre artistele expuse, Mihai Pop, curator și director al Galeriei Plan B, și Diana Marincu, directoarea artistică a fundației și curatoarea expoziției.

Intrarea este liberă. Vă mulțumim și vă așteptăm să ne fiți alături!

Vă reamintim că expoziția va fi deschisă în perioada 10 noiembrie 2022 – 4 martie 2023, putând fi vizitată la sediul nostru în zilele de marți – sâmbătă, între orele 12:00 – 18:00.

Bd. Take Ionescu 46C, Timișoara

Adela Giurgiu (n. 1990) s-a născut la Cluj-Napoca. În practica sa picturală, culoarea concretizează mereu adâncimile imaginarului și declanșează un itinerariu, unde căutarea este copleșită de viziunile ce se nasc pe suprafața pânzei. Povestea își are izvorul într-un dialog fertil între ceea ce este și ceea ce este necreat încă.

Mihai Pop (n. 1974) este absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj, artist vizual și coordonator al Galeriei Plan B, spațiu de producție și expunere a artei contemporane deschis la Cluj în 2005. În septembrie 2008, Plan B a deschis un al doilea spațiu expozițional la Berlin. Mihai Pop este unul din inițiatorii Fabricii de Pensule, spațiu cultural deschis la Cluj în 2009. Trăiește și lucrează în Cluj-Napoca și Berlin.

Foto copertă: Adela Giurgiu, The Pigeon at the Jewish Canteen, oil and canvas, 17 x 28,5 cm.

*Evenimentul face parte din proiectul Art Encounters 2022–FORmART, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.