Publicațiile de artist și diseminarea acestora în mediul offline

cu Cătălina Nistor
VINERI, ORA 13:00 — 15:30

3 iulie, 10 iulie, 17 iulie și 24 iulie

Prin acest atelier online, Cătălina Nistor invită participanții să se familiarizeze cu publicația, cartea și fanzinul ca mijloace de expresie artistică, dar și cu modalitățile prin care se poate obține, cu mijloace puține, acest produs palpabil. Atelierul se va concentra de asemenea și pe mijloacele de diseminare a materialelor obținute, oferind participanților o serie de resurse și sugestii pentru promovarea publicațiilor și în mediul offline, mijloc care devine tot mai anevoios în comparație cu posibilitățile existente în online. Un exercițiu practic în cadrul atelierului va consta în realizarea de către participanți a unei schițe de publicație – carte, fanzin sau ziar.


Cătălina Nistor ( n. 1981) este artistă mix-media și trăiește la Cluj. În 2004 a absolvit Universitatea de Arte București, secția Textile, și în 2006 a obținut diploma de master în cadrul aceleiași universități. În 2008—2009 a urmat cursurile de masterat din cadrul Dutch Art Institute, din Enschede, Olanda. Proiectele ei aduc în discuție subiecte tabu și clișee de gândire prin istorii personale, față de care se plasează critic și de cele mai multe ori autoironic. Mediile de expresie artistică cu care lucrează sunt cele mai diverse, predominând actul grafic. Din 2016 experimentează cu cartea ca mediu de expresie vizuală, iar din decembrie 2019 lucrează la publicația „ziar” — un proiect vizual, offline, în ediție limitată.


Cursurile se adresează studenților la arte și artiștilor la început de drum și vor avea loc exclusiv online, prin intermediul platformei zoom, în perioada 29 iunie – 25 iulie 2020. Înscrierile vor avea loc în perioada 18 – 26 iunie. Pentru a vă înscrie la curs vă rugăm să accesați linkul de mai jos și să bifați cursul / cursurile online la care doriți să luați parte. Participarea este gratuită.