Curs de introducere în arta contemporană – Ioana Nemeș “Rituals, Keepers and Storms”

Anunțăm un nou curs de Introducere în arta contemporană susținut de Maria Orosan-Telea în data de 13 Decembrie începând cu ora 18:00.

Primul curs de Introducere în arta contemporană în cadrul expoziției uneia din cele mai importante artiste contemporane ale generației sale, Ioana Nemeș, intitulată „Rituals, Keepers and Storms”, curatoriată de Diana Marincu și Kilobase Bucharest, va aduce în discuție modul în care arhivarea cotidianului și noțiuni precum timpul individual și timpul istoric s-au conturat ca preocupări specifice artei conceptuale începând cu anii ’60.

Expoziția poate fi vizitată de marți până sâmbătă între orele 12:00 – 18:00, accesul fiind gratuit!

***
Maria Orosan-Telea este lector în cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara și director al programului de studii masterale „Patrimoniu, restaurare și curatoriat”. S-a format în domeniul istoriei și teoriei artei la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este preocupată de arta contemporană încă din perioada studiilor doctorale, când a desfășurat o cercetare asupra artei românești din perioada postcomunistă. Colaborarea sa cu Fundația Art Encounters a început în 2017 prin publicarea cărții „Ghid de artă. Introducere în arta contemporană românească”. În calitate de curator a realizat o serie de proiecte în colaborare cu grupul Avantpost, iar în 2018 a fondat programul curatorial DRAFT. În perioada 2019-2021 a fost asistent în cadrul proiectului „Gender Politics and the Art of European Socialist States” inițiat de Universitatea Adam Mickiewicz din Poznań. Adiacent activităților academice și curatoriale, este preocupată de elaborarea unor metode prietenoase de familiarizarea a publicului cu noțiuni și curente din istoria artei. Pentru obținerea competențelor în acest domeniu, a participat la cursuri de formare oferite de MoMA, New York.

Expoziția este organizată de Fundația Art Encounters și este co-finanțată de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara și de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), având ca parteneri strategici MNAC București și S.M.A.K. Ghent.

*Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. 

**Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.