Exerciții de ascuțire a simțurilor: atelier de scriere, desen și colaj cu Sorina Vazelina

Design grafic: Bogdan Matei
Credit foto: Mihai Toth

Exerciții de ascuțire a simțurilor, marca Art Encounters: sâmbătă, 11 decembrie, între orele 12:00 și 13:30, Sorina Vazelina vă așteaptă la Fundația Art Encounters pentru un atelier de scriere, desen și colaj. Creat în conjuncție cu expoziția Infra-Noir, atelierul se adresează publicului adult și va include activități precum crearea de obiecte din carton/hârtie craft, exerciții de comics/scriere, exerciții de colaj/poezie cu imagini. Atelierul va începe cu un tur ghidat în expoziție alături de Gia Țidorescu.


Participarea la atelier este gratuită. Pentru înscrieri, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@artencounters.ro

Pentru a ne asigura că atelierul se desfășoară în condiții de siguranță sanitară, accesul în spațiu va fi permis până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală, în baza certificatului verde și cu purtarea măștii de protecție.


Organizată de Fundația Art Encounters din Timișoara, în colaborare cu Centrul Pompidou din Paris, expoziția Infra-Noir reunește lucrări din colecția Centrului Pompidou, precum și opere din colecții particulare.

Curatoriată de Mica Gherghescu, curator al Centrului Pompidou, expoziția are ca punct de reper gruparea suprarealistă formată din Ghérasim Luca, Gellu Naum, Paul Păun, D. Trost și Virgil Teodorescu. Între 1945 și 1947, prin activitatea lor în București, artiștii au asimilat și dezvoltat moștenirea suprarealistă internațională, producând o serie de lucrări și publicații experimentale admirate de personalități centrale ale suprarealismului, printre care André Breton.

Totodată, Infra-Noir examinează momente-cheie în peisajul suprarealismului românesc prin lucrări semnate Victor Brauner, Théodore Brauner, Jacques Hérold, Benjamin Fondane, Jean David sau Hedda Sterne. Vizitatorii se vor putea bucura de fotomontaje, cadavres exquis, desene-talisman, cubomanii și albume-obiect, precum și de ineditul unor publicații avangardiste.


Artiști: Aurel Bauh, Théodore Brauner, Victor Brauner, André Breton, Jean David, Benjamin Fondane, Jacques Hérold, Ghérasim Luca, Gellu Naum, Constantin Nisipeanu, Paul Păun, Hedda Sterne, Virgil Teodorescu, D. Trost

Program de vizitare a expoziției: marți-duminică, 12.00-18.00


Expoziția Infra-Noir face parte din MAP – Mentorate, Artiști, Parteneriate, program cultural realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

Co-finanțatori: Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Local Timișoara

Sponsorul programului permanent: Banca Transilvania

Cu sprijinul: Muzeul Național de Artă Timișoara

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI România, Radio Guerrilla, TVR Timișoara, Observator Cultural, Revista Arta, Zeppelin, The Institute, Modernism, Propagarta, StudentFest

Sponsori: Thesaurus Wines, illy, Melbo Instal, Agasi