Interactive webinar with Elvira Lupșa // How to make art happen? – Producing large art events.

Fundația Art Encounters și PRAKSIS vă invită să participați la un webinar interactiv condus de Elvira Lupșa, producător cultural și agent de artă.

Webinarul condus de Elvira Lupșa, prezintă 10 aspecte cheie de luat în considerare atunci când pregătiți un eveniment artistic la scară largă. Prezentarea online va integra întrebările dvs., așa că trimiteți-ne orice întrebări – mari sau mici – pe care le aveți despre „a face ca arta să se întâmple”.

Apelul este adresat în special tinerilor artiști, curatori și profesioniști din zona artei contemporane interesați de strategiile și dinamicile promovării în artele vizuale.

Cei care doresc să participe sunt rugați să trimită un scurt mesaj de confirmare pe adresa de e-mail a Fundației Art Encounters: contact@artencounters.ro

Atelierele sunt gratuite și deschise candidaților naționali și internaționali. Acestea se vor desfășura online, în limba engleză.


Elvira Lupșa este un agent de artă și producător cultural creativ care inițiază, dezvoltă și implementează proiecte de artă, cu accent pe arte vizuale, artiști emergenți și gândire laterală. Cel mai recent rol-cheie al ei a fost unul de coordonator general pentru două expoziții importante: Victor Brauner: Invenții și magie și mult așteptatul Brâncuși: surse românești și perspective universale — ambele proiecte fiind punctele de vârf ale Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană. Elvira este, de asemenea, Partener Creativ al Insula 42 — un spațiu alternativ care promovează proiecte și conversații originale în inima Bucureștiului.

Ea a studiat istoria artei și filosofia în timp ce locuia în Franța și la New York. După ce s-a mutat înapoi în țara natală, România, a lansat și a colaborat la zeci de proiecte, adesea sub identitatea profesională UNICAT & co.