OPEN CALL – Workshops on Contemporary art and its publics

PRAKSIS și Fundația Art Encounters vă invită să participați la 4 ateliere pe durata a 2 zile conduse de Nicholas John Jones, director artistic al PRAKSIS, și Kristian Schrøder, manager de program la PRAKSIS.

Aceste ateliere au scopul de a genera un dialog între studenți, artiști, mediatori culturali și gânditori aflați în oricare etapă a carierelor lor și aparținând unor culturi și discipline diverse. Prin exerciții de cartografiere a scenelor din România și Norvegia, atelierele pun în prim plan activitatea colectivă și schimbul de idei, aptitudini și informații. Hărțile rezultate vor fi incluse într-un manual – desigur, cu recunoașterea tuturor participanților!

Atelierele sunt gratuite și deschise candidaților naționali și internaționali.

Acestea se vor desfășura online, în limba engleză, în perioada 1–2 noiembrie 2023, incluzând mai multe sesiuni de lucru. Cei interesați se pot înscrie la una, mai multe sau la toate dintre următoarele sesiuni:

ATELIER 1 – 1 noiembrie 2023 – Online, 10:00 – 12:00 CEST and 11:00 – 13:00 EEST
Opiniile dumneavoastră în domeniul artei contemporane (Prezentare generală a practicilor instituționale)
Ce vă place la domeniul artelor? Există lucruri la acest domeniu care chiar vă irită? Ce considerați necesar pentru a construi relații între artă și publicul ei? Ce probleme ar trebui să adreseze domeniul și ce anume fac bine instituțiile pe care le vizitați?
*Atelierul își propune să dezvolte o imagine de ansamblu asupra practicilor instituționale din sector și să identifice în mod colectiv modalități progresiste de lucru.

ATELIER 2, 1 noiembrie 2023 – Online, 13:00 – 15:00 CEST and 14:00 – 16:00 EEST
La ce conversații ar trebui să participe instituțiile de artă? (Definirea obiectivelor)
PRAKSIS și Art Encounters vă invită la un atelier care schițează ce anume vă doriți să facă instituțiile de artă. Vom discuta despre ce anume oferă organizațiile de tip grassroot, cele mici și medii, precum și cele de anvergură. Cum se simt ele când le vizităm? Pe cine credem că au ele în vedere și cui am dori să se adreseze?

ATELIER 3, 2 noiembrie 2023 – Online, 10:00 – 12:00 CEST and 11:00 – 13:00 EEST
Ce să întrebi când te adresezi? (abordare)
Ce ar trebui să ia în considerare organizatorii de artă contemporană atunci când curatoriază, comunică sau creează programe educaționale? Putem identifica o serie de întrebări care ne ajută la stabilirea bunelor practici? Acest atelier va începe cu o discuție deschisă despre crearea de relații între arta contemporană și public, propunându-și totodată să dezvolte în mod colectiv o serie de întrebări ca linii directoare pentru cei care gândesc construirea de relații între artă și public.

ATELIER 4, 2 noiembrie 2023 – Online, 13:00 – 15:00 CEST and 14:00 – 16:00 EEST
Cum ar trebui să ne adresăm? (metode)
Acest atelier își propune să cartografieze bunele practici existente în interacțiunea dintre artă și public și să sugereze modalități inovatoare de a atrage noi audiențe.

Cum să aplici?
Pentru a aplica, vă rugăm să trimiteți o scurtă narațiune biografică în limba engleză, începând cu interesul dumneavoastră pentru subiectele principale ale atelierelor, până la data de 29 octombrie, la următoarea adresă de e-mail: contact@artencounters.ro