Performance fără tiv

Cu Alex Mirutziu
VINERI, 11:00 – 13:00

9, 16, 23 și 30 octombrie

Alex Mirutziu, Prepared poem #3, stand metal, transparente, lupe, print pe film, dimensiuni variabile, credit foto: Alex Mirutziu, Galerie Rüdiger Schöttle, Barbara Seiler Gallery

Cursul va aduce în discuție modalități tactice în arta performance-ului pentru a accesa un real inform fără pretenția unei rezolvări imediate. Vorbim aici de capacitatea artistului de a se calibra pe parcurs, nu de a aplica un prefabricat cultural sau o anumită școală de gândire. Tactici și nu sisteme în arta performance-ului pentru că ele nu promit soluții la probleme, ci moduri de atac. 


Alex Mirutziu este un artist care operează prin performance, instalație, film, sculptură, text, cât și prin proiecte curatoriale. Practica lui Mirutziu interoghează mediul ontologic al “rămânerii”, explorând conflictul dintre dorință și acțiune strategică. Influențat de filosofie, literatură și design, chestionează politicile incontinenței și a iraționalului integrității corporale pentru o înțelegere mai acută a propriei noastre umanități.

Dincolo de activitatea sa artistică, Mirutziu e interesat și de practicile teoretice, colaborând cu artiști, scriitori, muzicieni sau filosofi printre care: Grit Hachmeister (DE), Elias Merino (ES), Graham Foust (US), Graham Harman (US). Proiectele lui au fost prezentate printre altele la Royal College of Arts, London; Von Kraal Theatre, Estonia; Konstfack, Stockholm; Bezalel University of Art and Design, Tel Aviv; Powerplant, Toronto; Mucsarnok Kunsthalle, Budapesta; Centrul de Artă Contemporană și Muzeul Național de Artă, Varșovia; Muzeul Național, București; Kunsthalle Mulhouse; Centrul de Artă Contemporană, Tel Aviv; Royal Academy of Arts, Londra și Bienala de la Veneția.