Silvia Amancei & Bogdan Armanu

Seria Calendarele istoriei sexy este un proiect în desfășurare care a început în anul 2004 și constă în conceperea unor calendare tematice, cu fotografii sexy. Premisa artistică, de la care s-a plecat, a fost aceea că un calendar este instrumentul potrivit pentru a menține vie percepția asupra timpului. Primul capitol al seriei (Calendarul sexy-history 2015) a avut ca temă formele luptelor socialiste ale secolelor trecute, mișcarea capitalului în cercurile politice, evoluția pieței globale și repercusiunile acesteia. Pe parcursul șederii în Timișoara, s-a realizat materializarea unui nou capitol (Calendarul istoriei sexy 2016 / Timișoara / mișcarea pe piața muncii), de această dată creând și un fir narativ cu specific local.

Silvia Amancei și Bogdan Armanu sunt un duo artistic care trăiesc în Iași și lucrează împreună din 2012. Cei doi artiști recurg la new media (video, fotografie, instalație) și performance pentru a testa limitele fizice și discursive ale obiectului artistic și munca încorporată în producția lui. Practica lor se plasează la intersecția dintre studiile sociale și artele vizuale, prin cercetarea unor metode și exemple în care arta și mijloacele artistice pot deveni instrumente de depășire a limitelor capitalismului, capabile să suscite construcția unui nou viitor, în comun. Expoziții (selecție): If Then What After, Kunstverein Baden (2019, solo); Baywatch, KVOST, Kunstverein Ost, Berlin (2018); ALTERNATIVE FACTS, The Real Office. Stuttgart (2018); When atoms collide and disturb entropy, ElectroPutere Craiova (2017), Întoarcere pe nava spațială pământ, Salonul de Proiecte, București (2017), Talking about the Future, Domino, Fabrica de Pensule, Cluj (2017, solo); Depression, Uncertainty and other symptoms of Mortality,  OFF Gallery, Lodz (2016); Aparență & Esență, Bienala Art Encounters, Timișoara (2015).

19 februarie 1991. “S.C. Kandia-Excellent S.A.” (ex S.C. Excelent S.A.) este înregistrată drept o societate pe acțiuni (imagine din calendar), prin bunăvoința artistului.