Tur ghidat – The Third Woman

Credit foto: infi.ro.

Sâmbătă, 26 iunie, la ora 17:00, vă invităm să descoperiți expoziția The Third Woman – Acționism, artă performativă și atitudini prin intermediul unui tur ghidat cu Diana Marincu și Gia Țidorescu, co-curatori ai expoziției.

The Third Woman – Acționism, artă performativă și atitudini continuă colaborările pe care Fundația Art Encounters le stabilește cu diferite instituții și galerii de artă din Europa cu scopul de a crea o platformă de dialog dedicată scenei artistice românești și un context dinamic pentru cercetarea artistică și curatorială.

Curatoriată de Ami Barak, Diana Marincu și Gia Țidorescu, expoziția include un corp valoros de lucrări din Colecția Charim de la Viena, alături de un extras din colecția Ovidiu Șandor și câteva lucrări invitate ale artiștilor români contemporani. În centrul expoziției se află operele influente ale artistei VALIE EXPORT, pionieră a artei feministe critice, care s-a folosit de propriul corp într-un stil radical și polarizant, demontând conceptele tradiționale ale feminității în cadrul unui discurs dominat de bărbați.

The Third Woman – Acționism, artă performativă și atitudini face parte din proiectul cultural „Arta în Acțiune”, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Expoziția a fost realizată cu sprijinul sponsorului programului permanent al Fundației, Banca Transilvania.

Parteneri instituționali: Galeria Charim, Forumul Cultural Austriac
Sponsori: ISHO, Thesaurus Wines, Illy, Agasi, Melbo Instal
Parteneri media: The Institute, RFI România, Radio România Cultural, Revista Zeppelin, Modernism.ro
Design grafic: Bogdan Matei
Colaboratori: infi.ro (Andrei Infinit), Marina Paladi, Teodor Papadopol, Robert Floria, Andrei Arion