Tur ghidat VII – LA MARGINEA LUMII

Vă invităm să descoperiți universul artiștilor din cadrul expoziției LA MARGINEA LUMII participând la un tur ghidat cu Gavril Pop, masterand la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Unde: Fundația Art Encounters, Bd. Take Ionescu nr. 46C, Timișoara

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate.

Pentru înscrieri, vă rugăm să ne contactați la adresa inscrieri@artencounters.ro până vineri, 20 mai, ora 17.00.

Deși restricțiile anti-COVID au fost ridicate, recomandăm purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanței fizice de 1.5 m față de persoanele din jur.


Curatoriată de Diana Marincu și Ciprian Mureșan, expoziția LA MARGINEA LUMII își propune să surprindă laboratorul creativ al artiștilor participanți, vizibil în desene și schițe, analizând granița dintre lumile reale și fictive pe care le locuim fiecare dintre noi. Pornind de la desen ca un instrument conceptual de tatonare a unor zone necunoscute sau de redefinire a unui univers vizual, expoziția întipărește spațial o stare de incertitudine și de neliniște, inevitabile astăzi. Artiștii invitați reprezintă, fiecare dintre ei, o direcție distinctă în ceea ce privește creația vizuală contemporană, tensionând limitele dintre vizibil și invizibil. Desenul-sunet, amprentă, rețea, palimpsest, desenul spațial, desenul-relief, desenul care zgârie, desenul care mângâie, toate sunt variante de a „citi” vibrația unei realități tot mai alterate.

Cu un titlu premonitoriu, expoziția „La marginea lumii” surprinde prin actualitatea și intuiția ei. Modelul naturii survine ca o metodă de împăcare firească a tuturor dualităților, iar repetiția și serialitatea sunt oportunități de a schimba mereu ceva, de a găsi acea diferență care se impune ca mecanism critic, amintindu-ne că, de fapt, istoria nu se repetă niciodată.

Artiști: Andrei Arion, Csilla Bartus, Dan Beudean, Ole Blank, Floriama Cândea, Eduard Constantin, Norbert Filep, Camilia Filipov, Lucia Ghegu, Alexandra Mereuți & Sebastian Danciu, Alexandra Satmari și Lucía Simón Medina.


Expoziția LA MARGINEA LUMII face parte din ART-UP, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Sponsori: ISHO, Thesaurus, Illy


Parteneri media: TVR Timișoara, Radio România Cultural, RFI România, Observator Cultural, Zeppelin, Modernism, Revista Arta, The Institute, Propagarta, StudentFest


Design grafic: Flavia Țună


Colaboratori: Andra Dascălu, Carmen Nicolau, Maria Orosan Telea, Teo Papadopol, Gavril Pop, Galeria Plan B, Galeria Sector 1, Galeria Sabot


Credit foto: Robert Floria