Sâmbătă, 22 iunie 2019, 10:00 – 13:00
Fundația Art Encounters Timișoara
Bogdan Gîrbovan va prezenta în cadrul atelierului său, dedicat profesioniștilor din companiile multinaționale, proiectele lui artistice, experiența diversă pe care a acumulat-o și aparatura pe care o folosește. Dialogul pe care sperăm ca acest atelier să-l provoace va continua cu o serie de prezentări dedicate fotografiei, la care participanții sunt încurajați să reflecteze asupra acestui mijloc de exprimare vizuală și să pună în practică abordările prezentate de câțiva dintre artiștii de referință în România la ora actuală, dedicați fotografiei contemporane.
Bogdan Gîrbovan (n. 1981) s-a făcut remarcat prin seriile sale de fotografii dezvoltate în timp, urmărind de fiecare dată un subiect de studiu relevant pentru istoria recentă, fie că vorbim despre comunitatea urbană și viața rurală din România, sau ierarhiile sociale și relațiile de putere în instituțiile actuale. Expoziții (selecție): Viața – mod de întrebuințare, Bienala Art Encounters, Timișoara (2017); 10/1, Galeria FF – Forum Fotografii, Festivalul de design Łódź (2016, solo); Few Were Happy with Their Condition, Gallery 400, Chicago (2016); ESPY Photography Award, Elysium Gallery, Swansea (2014); Bucharest. A Paradoxical City, PHotoEspaña, Museo de la Ciudad, Madrid (2011); Ierarhia Poliției Române, Galeria Posibilă, București (2011, solo); Ne tourne pas la tête!, Institutul Cultural Român din Paris (2010); 10/1, Atelier 35, București (2010, solo); 5@14, Draft One Galeria de Proiecte, București (2009, solo); RO Archive, Futura Gallery / Karlin Studios, Praga (2008).
Cursul face parte din programul Fundației Art Encounters, CAMP – CONTEMPORARY ART MEETING POINT, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană. Proiect cofinanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.