Ce te-a determinat să alegi tema „Practica performativă – concepte și unelte” pentru programul de mentorat online CAMPart? În ce măsură consideri că e relevantă pentru noua generație de artiști?
Când am gândit programul de mentorat, am vrut să aleg o temă care mă pasionează, despre care sunt entuziasmată și care să ofere mai multe puncte de reper și interpretare. Așa am ales practica performativă, un subiect amplu din punct de vedere teoretic, care poate fi exemplificat și înțeles într-un mod subiectiv prin exerciții practice, posibil de încercat în mediul online. Cred că practica performativă este un subiect relevant pentru orice generație de artiste și artiști, pentru că s-a dezvoltat din contexte și direcții artistice foarte variate și astfel, neavând o singură definiție sau direcție, poate să ofere multă libertate de expresie și posibilitate de transformare.
Te-a inspirat în vreun fel contactul cu artiștii mai tineri? Ce mesaj ai transmite artiștilor la început de drum, în căutarea unei direcții?
Am fost inspirată de interesele și lucrările cursanților cu care am intrat în contact în timpul programului de mentorat. Mă bucur că mi-au oferit ocazia să mă familiarizez cu practica lor artistică și le mulțumesc pentru reflexivitatea și deschiderea pe care au demonstrat-o pe parcursul celor patru module de curs. Așa cum le-am spus și lor, sfatul meu pentru orice artist(ă) la început de drum este să își pună ideile în practică, să experimenteze și să lucreze cu deschidere și curiozitate.