cu Flaviu Cacoveanu
JOI, 10:00 – 12:30
8, 15, 22 și 29 octombrie
Pornind de la un manifest personal intitulat Everything has been done before so does that mean I can’t do it again?, Already Made nu este un curs tipic, ci mai mult o invitație spre dialog și experiment cu dorința de a genera idei noi și abordări neașteptate și atipice în artă și în viața de zi cu zi. Un curs care face referire la improvizație și care va fi construit pe parcurs, împreună cu participanții, Already Made pornește și tratează micro concepte reale și fictive precum: con & temporary, already made, the world is flat, the city as narrator, the bigger picture – puzzle pieces, acestea având legătură cu procesul personal de inspirație și creație.
Discuția propusă în cadrul cursului online are la bază, pe lângă conceptele menționate mai sus, și întrebări precum: Ce rol are artistul în societate? Cum să reciclam idei și cum să găsim noi surse de inspirație? Cum interacționăm cu mediul înconjurător? Cum să ne punem întrebări? Cursul se adresează celor interesați să căute și să găsească noi moduri și metode de a lucra și de a-și dezvolta practica, indiferent de mediul sau practica lor artistică, cât și celor care studiază teoria artei.
Flaviu Cacoveanu (n. 1989) se prezintă ca fiind un artist „Con & Temporary”. „Con” se referă la latura conceptuală a practicii sale, dar și la chestionarea rolului artistului în vremurile actuale, pe când „temporary” se referă la interesul său pentru situații efemere, fragile, cât și la ideea de proces. Având o practică transdisciplinară, lucrările lui Flaviu Cacoveanu se dezvoltă la granița dintre artă și comunicarea vizuală, folosind medii precum fotografia, video-ul, desenul, pictura, dar și intervenții performative sau experimente care transcend un anumit mediu.
Folosindu-se de un proces continuu care pornește din viața de zi cu zi și împrejurimile sale, Flaviu Cacoveanu combină aspecte formale și conceptuale pentru a reflecta asupra sa, asupra împrejurimilor sale, și a stării actuale a lumii, interesul său fiind să dezvolte noi abordări și înțelegeri în domeniul artelor vizuale, dar și să chestioneze rolul artistului sau modul în care arta se întrepătrunde cu viața cotidiană.