Alreadymade – curs de fotografie cu artistul Michele Bressan

Vineri, 13 decembrie 2019, ora 18:00
Fundația Art Encounters

Continuând seria de cursuri de fotografie demarate în luna iunie 2019 cu Bogdan Gîrbovan, această a doua întâlnire organizată de Fundația Art Encounters prezintă pasionaților de fotografie activitatea artistică a lui Michele Bressan. Artistul va vorbi despre fotografie prin prisma activității sale, de la primele fotografii (seria „Passato Prossimo”), până la felul în care utilizează în prezent fotografia. Fotografiile vor fi asociate cu nume și practici internaționale, artistul concentrându-se pe ceea ce nu se poate afla din cărți.

Michele Bressan (n. 1980) este un artist stabilit la București, cunoscut publicului datorită proiectelor sale fotografice, pentru care a câștigat premiul Essl și a fost nominalizat la premiul Henkel pentru artă în 2009. În ultimii ani, temele pe care le explorează s-au concretizat, alături de fotografie, și în obiect sau instalație. Interesul lui Michele pentru percepția vizuală și modurile în care se construiește imaginarul colectiv pornește de la imaginea luată ca matrice a conștiinței sociale și istorice. Această căutare este dublată de dorința de a decupa din realitatea cotidiană spațiile poetice, ivite spontan sau accidental. Expoziții (selecție): Endless / Nameless, Galeria Zorzini F, București (2019, solo); La Brique, The Brick, Cărămida, La Kunsthalle Mulhouse (2018); Double Heads Matches, Új Budapest Galéria (2018); Viața – mod de întrebuințare, Bienala Art Encounters, Timișoara (2017); CAMERA PLUS. Bienală de fotografie contemporană şi imagine dinamică, Iași (2016); PASAJ, Muzeul Național de Artă Contemporană București – Anexa (2014); Waiting for the Drama, Galeria H’art, București (2012, solo).

Credit foto: infi.ro

Cursul face parte din programul Fundației Art Encounters, CAMP – CONTEMPORARY ART MEETING POINT, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană. Proiect cofinanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.