Ana Kun

Detaliu din lucrarea pe care Ana Kun o pregătește în colaborare cu Diana Bobar, Gina Larion și Ionela Stratan pentru expoziția I feel something, don’t know what

Ana Kun (n. 1981), artistă vizuală din Timișoara, este ⅓ din Balamuc și ¼ din Zephyr. Lucrează cu text și imagine, pe subiecte sociale, politice și de mediu. Are o licență în grafică de la Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest din Timișoara, și un master în Scriere Creativă de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a aceleiași universități. Este activă pe scena de publicații independente și a produs aproximativ 20 de fanzine și cărți pe teme politice și culturale. La Balamuc, Ana Kun este parte dintr-un proiect în derulare, vizibil online de aproape 7 ani, care include observații desenate aproape zilnic ale evenimentelor curente. Zephyr, un grup format de Apolonija Sustersic în 2019, a fost comisionat de către bienala Art Encounters să producă lucrarea Sugestia Zilei (Următoare), un răspuns complex la problema locală a calității proaste a aerului.

Cea mai recentă expoziție a Anei, ← FRAGIL →, a avut loc în decembrie 2020 la Indecis (spațiu artist-run din Timișoara), cu o selecție de lucrări realizate în faze diferite ale perioadei de izolare, inclusiv o concertină care include desene și texte pe tema evoluției pandemiei și un desen din porțelan care abordează tema fragilității libertății reproductive. 

În prezent, participă la expoziția Show & Tell no. 1, curatoriată de către George Roșu la Artă.nonstop, un spațiu independent de artă din Sibiu, cu o lucrare feministă ce reflectă intervenția emblematică a lui Mircea Nicolae la intrarea în galerie, „Mă gândesc la ea non-stop”.