Artist talks la Festivalul PLAI

Fundația Art Encounters vă invită sâmbătă, 10 septembrie, în cadrul Festivalului PLAI, la o sesiune de tip „artist talks” cu două dintre cele mai interesante și transgresive tinere artiste timișorene: Sorina Vazelina & Alina Cioară.

Desfășurate în complexul Muzeului Satului Bănățean, în zona Foișorului, aceste discuții despre arta contemporană vor fi moderate de către Diana Marincu, directoarea artistică a fundației, după următorul program:

• Prima sesiune: sâmbătă, între orele 12:30 – 14:00, invitată Sorina Vazelina.
• A doua sesiune: sâmbătă, între orele 16:00 – 17:30, invitată Alina Cioară.

Important de reținut, participarea la artist talks se face în baza biletului/abonamentului la Festivalul PLAI!

Puteți achiziționa tichetele de acces în link: https://www.plai.ro/festival/bilete/

Sorina Vazelina (n. 1986) este ilustratoare, designer grafic și autoare de benzi desenate. Lucrează în medii diferite, de la ilustrații vectoriale, la gravură sau serigrafie. Este absolventă a Facultății de Arte și Design din Timișoara și a masteratului în Arte grafice la Universitatea de Arte din București. Datorită colaborărilor cu platforme publicistice precum Esquire România, Vice, Scena9 și Decât o Revistă, Sorina a dezvoltat o abordare „cameleonică”, axată pe corelarea formei grafice cu mesajul materialelor jurnalistice. Împreună cu Grigore, publică materiale serigrafiate, printre care zine-uri și cărți premiate în cadrul concursului Cele Mai Frumoase Cărți din România.

Alina Cioară (b. 1980) a studiat artă, psiho-sociologie și comunicare în Timișoara, continuându-și studiile la École Supérieure d’Art din Metz. Paradigma în care operează artista se situează la granița dintre vizual-conceptual și neuroștiință, prin interpretarea limbajului, atât cuvânt cât și imagine, în decriptarea și (re)formularea realității. Și-a petrecut ultimii 16 ani asupra unei cercetări continue în neuroplasticitate și artă. Totodată, este interesată de noile tehnologii și abordarea digitală, lucrând asupra conexiunilor dintre AI și EQ. A expus pictură, fotografie, gravură și instalații la mai multe galerii din Franța, Belgia, Germania și România, iar în 2017 a avut un solo show, Nevermore, la Fundația Triade din Timișoara, ca parte din evenimentele Art Encounters.

Programul de artist talks al Fundației Art Encounters face parte din FORmART, proiect cultural finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.