Demnitate, corp, reprezentare

cu Gloria Luca
LUNI, ORA 11:00 – 13:30

29 iunie, 6 iulie, 13 iulie și 20 iulie

Credit foto: Tudor Pătrașcu

În cadrul cursului propus de Gloria Luca, participanții vor fi invitați să reflecteze asupra relației dintre demnitate (un drept fundamental al omului) și reprezentare, precum şi asupra responsabilității pe care artistul o are în societate ca producător de cunoaştere.

Cum răspundem, ca artişti vizuali, transformărilor sociale survenite pe fondul crizei sanitare globale provocate de virusul SARS-CoV-2? Cum privim, cum reacţionăm şi ce mesaje alegem să producem? Atelierul artistei Gloria Luca propune o analiză colectivă a felului în care pandemia și carantina modifică percepția asupra categoriilor sociale vulnerabile, dar și a modurilor în care reprezentarea vizuală influențează înțelegerea conceptului de demnitate. Fiecare curs va consta, de asemenea, în câteva exerciții practice, adaptate la tema propusă spre dezbatere.

*O parte din materialele care se vor folosi ca suport de curs sunt redactate în limba engleză

Gloria Luca (n. 1988) este o artistă multimedia care trăieşte şi lucrează în Madrid şi Iaşi. A absolvit cursul post-universitar Critical Images, la Royal Institute of Art, Stockholm (2019). În 2014 formează cu artistul Tudor Pătrașcu ANTICAMERA duo. În 2015 colaborează cu artistul spaniol Daniel G. Andújar la Glossarĭum, lucrare expusă la Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid. Expoziții (selecție): Jurnal de Virus, White Cuib Gallery, Cluj (2020); JCE / Creația Tânără Europeană în Montrouge, Paris (2019); Memoria ca viziune, Centrul Cultural Clujean, Cluj-Napoca (2018); VOID. Whiskey Tango Foxtrot, ANTICAMERA & Guests, Galeria apARTe, Iaşi (2017). A participat la mai multe programe internaționale de rezidență artistică, printre care KulturÖsterbotten (Finlanda), Fundația Art Encounters (România) și KulturKontakt Austria (Viena).


Cursurile se adresează studenților la arte și artiștilor la început de drum și vor avea loc exclusiv online, prin intermediul platformei zoom, în perioada 29 iunie – 25 iulie 2020. Înscrierile vor avea loc în perioada 18 – 26 iunie. Pentru a vă înscrie la curs vă rugăm să accesați linkul de mai jos și să bifați cursul / cursurile online la care doriți să luați parte. Participarea este gratuită.