Closing event: If a story is present

Sâmbătă, 3 septembrie, între orele 17:00 – 18:30, vă invităm la finisajul expoziției If a story is present (Dacă o poveste se ivește), prima din România dedicată reputaților artiști macedoneni Yane Calovski și Hristina Ivanoska. Expoziția a pornit de la un nucleu de lucrări dezvoltate de-a lungul ultimilor cinci ani în relație cu teoria Open Form, una dintre cele mai experimentale abordări ale instrumentelor pe care arta și arhitectura le dețin, concepute de arhitectul polonez Oskar Hansen.

Curatoriată de Diana Marincu, expoziția If a story is present a adus împreună și 8 tineri artiști timișoreni, mentorați de Calovski și Ivanoska și invitați să producă în cadrul acesteia o instalație colectivă: Loredana Ilie, Andreea Ioniță, Ana Kun, Bogdan Matei, Teo Papadopol, Gavril Pop, Ioana Terheș și Mihai Toth.

La evenimentul de sâmbătă ni se va alătura curatorul Anders Kreuger, Directorul Kohta, o galerie de artă privată din Helsinki. Invitatul nostru special a fost opt ani de zile curatorul-șef al M HKA (Muzeul de Artă Contemporană din Anvers), precum și membru în consiliul editorial al revistei de artă Afterall din Londra (2012–2018 ). Ne bucurăm să-l avem alături de noi pe Anders Kreuger la finisajul expoziției celor doi artiști macedoneni.

Vă așteptăm, așadar, în număr cât mai mare, sâmbătă, 3 septembrie, pentru închiderea unei expoziții care ne-a făcut o deosebită plăcere!


Proiectul face parte din Programul Cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii și este cofinanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara și de AFCN.

Această expoziție face parte din ART-UP, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.