Curs de fotografie artistică în trei module cu Matei Bejenaru

Modul 1: Introducere în mediul fotografic. Limbajul artistic al fotografiei
Sâmbătă, 22 februarie 2020, ora 16:00
Mansarda Fundației Art Encounters
Bd. Take Ionescu nr. 46C (Casa ISHO), Timișoara

Seria de cursuri inițiată anul trecut la Fundația Art Encounters continuă cu un curs de fotografie structurat pe trei module, care va fi susținut de artistul Matei Bejenarupe parcursul acestui an. Cursul se adresează în principal tinerilor artiști, care doresc să își dezvolte practica fotografică. Participanții vor afla despre specificul mediului fotografic, despre realizarea imaginilor și analizarea lor critică, dar și despre dezvoltarea de proiecte artistice contemporane care să implice fotografia.

Primul modul din cadrul cursului, numit Introducere în mediul fotografic. Limbajul artistic al fotografiei, va aborda teme de bază precum istoria fotografiei, elemente specifice ale limbajului fotografic și genurile fotografice. Aceste teme vor fi dezvoltate pe parcursul următoarelor două module, carevor avea loc în lunile martie, respectiv aprilie: Fotografia artistică în contextul artelor vizuale și Practici fotografice contemporane. Cercetarea artistică în fotografie.

Matei Bejenaru este artist, fondator al Bienalei Periferic și profesor la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași. Abordarea sa artistică în medii de expresie diverse – fotografie, video, performance, instalație – implică de cele mai multe ori o cercetare amănunțită a subiectelor pe care le abordează, fie că este vorba despre un context istoric, marcat de schimbarea valorilor sociale și a sistemelor de producție, sau despre personalități portretizate în cadrul lucrărilor sale.

Expozițiile sale recente includ: Same Histories, Galeria Anca Poterașu, Spinnerei Leipzig (2019); ARCOmadrid, Galeria Anca Poterașu, București (2019); Prut, Muzeul Țăranului Român, București (2018); netWorks, MAGMA, Sf. Gheorghe (2017); Aparență & Esență, Bienala Art Encounters, Timișoara (2015); Showtime, ABC Contemporary, Zurich (2014); Matei Bejenaru: Art into Life / Life into Art, The Artery Gallery North Adams Massachussets (2012, solo).

Credit foto: infi.ro

Cursul face parte din programul Fundației Art Encounters, CAMP – CONTEMPORARY ART MEETING POINT, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană. Proiect cofinanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.