FINISAJ – COMUNITATE ÎN SOLITUDINE

Comunitate în solitudine – expoziţie prezentată în parteneriat cu Fundaţia Art Encounters

Artiști și artiste: Matei Bejenaru, Gabriela Mateescu, Andrei Mateescu, Liliana Mercioiu-Popa, Ghenadie Popescu, Ana Maria Szollosi, Natalia Silaghi

Curatoare: Andreea Căpitănescu

Finisaj, 4 octombrie, ora 19:00
Tur ghidat realizat de artistele Liliana Mercioiu-Popa, Ana Maria Syollosi, Natalia Silaghi

Fundația Art Encounters, Take Ionescu 46C, Timișoara

Vă invităm la sediul Fundației Art Encounters din Timișoara, marți începând cu 19:00 pentru finisajul „Comunitate în solitudine” și turul ghidat realizat de artistele Liliana Mercioiu-Popa Ana Maria Szollosi și Natalia Silaghi. Curatoriată de Andreea Căpitănescu, expoziția prezintă lucrările artiștilor/artistelor: Matei Bejenaru, Gabriela Mateescu, Andrei Mateescu, Liliana Mercioiu-Popa, Ghenadie Popescu, Ana Maria Szollosi, Natalia Silaghi.

Expoziția „Comunitate în solitudine” face parte din proiectul “Community in the time of division” și are are ca temă centrală solitudinea și noile forme de-a fi împreună. În fața izolării forțate și ca răspuns imediat la o agresiune deschisă, artiștii invitați dezvoltă spații fizice și virtuale de întâlnire, dialog, revoltă și reflecție. Lucrările expuse evocă un timp și mediu specific, care ne-au marcat existența socială colectivă și individuală, alterând expresivitatea și emoția artistică, deseori înlocuite de anxietate și teamă.

Artiștii participanți în cadrul expoziției surprind prin creațiile lor implicarea în diferite micro-cosmosuri sociale, realizează o analiză subiectivă a rolului comunităților artistice/non-artistice în politica de recuperare din criza “Covid 19” și a conflictelor recente.

Proiectul “Community in the time of division” urmărește dezvoltarea unei rețele de suport în procesele de mobilitate, cercetare, creație și promovare artistică în domeniul artelor vizuale. Implicând artiști, organizații și instituții culturale din București, Timișoara, Iași și Chișinău, proiectul își propune articularea unor noi strategii pentru facilitarea accesului la creația de artă contemporană, prin activități de cooperare și co-producție.

În curând expoziția „Comunitate în solitudine” va ajunge la Chișinău și Iași.


Producție: Căpitănescu St. Andreea PFA. Co-producție: Asociația 4Culture și WASP Studios
Parteneri: Fundația Art Encounters Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de Arte și Design, T-act/Centrul de Artă Contemporană și Studii Teoretice, AO Asociația Tinerilor Artiști Oberliht, Universitatea Națională de Arte George Enescu Iași – Facultatea de Arte Vizuale și Design, Centrul de Fotografie Contemporană Iași.
Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Revista Zeppelin, Revista ARTA, Feeder, IQads, România Pozitivă

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.