cu Flaviu Rogojan
JOI, ORA 13:00 — 15:30
2 iulie, 9 iulie, 16 iulie și 23 iulie
Pornind de la experiența sa ca artist vizual și curator, Flaviu Rogojan propune, în cadrul cursului său, o serie de discuții despre proiecte artistice care creează parelele între ficțiuni și informații cercetate. Lucrările sale sunt de regulă o concluzie a unui proces de cercetare, care nu doar aduce informațiile împreună, ci reflectă o fascinație pentru povești ascunse sau neobișnuite. De multe ori, poveștile pe care le construiește în spatele lucrărilor, deși sunt un labirint de informații specifice, dezvăluie o narațiune despre problematici actuale în vremurile în care trăim.
Cursul se adresează studenților și tinerilor artiști, indiferent de mediul în care lucrează, care vor să dezvolte proiecte artistice sau expoziționale, pornind de la un colaj de idei, povești, informații și obsesii personale. Întâlnirile sunt precedate de câte o scurtă prezentare și încurajează un dialog între participanți despre bune practici, sfaturi și idei în jurul următoarelor întrebări: Cum gândești un proiect sau o serie de lucrări ca pe o poveste? Cum să gândești o serie de lucrări ca pe o expoziție? Ce putem învăța din practici curatoriale și ce putem folosi în practica artistică? Cum utilizăm cercetarea și gândirea critică pentru a crea proiecte complexe?
Flaviu Rogojan (n. 1990) este un artist și curator stabilit în Cluj. Lucrările sale construiesc povești care folosesc referințe din tehnologie, jocuri video și cultura online pentru a pune întrebări despre societate și cultură, atât în viața noastră online, cât și offline. Flaviu Rogojan este membru fondator și face parte din colectivul curatorial Aici Acolo, un proiect care are ca scop transformarea unor spații nelocuite sau abandonate în galerii temporare de artă de tip pop-up pentru tineri artiști.
Cursurile se adresează studenților la arte și artiștilor la început de drum și vor avea loc exclusiv online, prin intermediul platformei zoom, în perioada 29 iunie – 25 iulie 2020. Înscrierile vor avea loc în perioada 18 – 26 iunie. Pentru a vă înscrie la curs vă rugăm să accesați linkul de mai jos și să bifați cursul / cursurile online la care doriți să luați parte. Participarea este gratuită.