Lectură performativă – principala morengo, de Mugur Grosu

Vă așteptăm luni, 22 august 2022, la ora 19 fix, la Fundația Art Encounters (Timișoara, bulevardul Take Ionescu 46C), unde spațiul expozițional devine scena unei lecturi performative la intersecția dintre teatru, literatură și vizualitate.

Gândit ca un episod al unei serii de experimente interdisciplinare, acest eveniment propune o incursiune diferită, personală, temporală și spațială în universul poetic al lui Mugur Grosu din cel mai recent volum de poezie al acestuia, principala morengo, apărut la Casa de Editură Max Blecher, ce se va lansa la Timișoara vineri, 20 august, la librăria La Două Bufnițe. Lectura performativă va fi realizată de Mugur Grosu – poet, performer, publicist și grafician.

Biografia autorului:

Mugur Grosu (n. 1973, Constanța) a fost membru fondator al Cenaclului de Marți și al Asociației ASALT. Poet, performer, publicist și grafician, fost redactor al revistei „Tomis”, Grosu a publicat volumele de poezie Haltera cu zurgălăi (2001) și Grossomodo (2011), o carte de publicistică, Măcelărie (2006), și trei volume experiment — sms: ei respiră și fac dragoste ca și fluturii (2006), press / troleul 43 s-a spânzurat cu cordonul de la capot (2007) și status (2013).

Despre principala morengo:

Mugur Grosu revine la zece ani de la Grossomodo și la douăzeci de la volumul cu care debutase la Editura Pontica, Haltera cu zurgălăi, și o face di granda: principala morengo conține șaizeci și patru de poeme împărțite în trei cicluri, [galben], [roșu] și [negru].

Cartea este ilustrată de doisprezece artiști (plus Grosu însuși), fiecare având câte o mică lucrare/intervenție ce intră în dialog cu proiectul poetic din principala morengo:
Miguel Platero, Adrian Preda, Dumitru Gorzo, Ștefan Ungureanu, Gili Mocanu, Giuliano Nardin, Paula Muñoz Zygmunt, Lumi Mihai, Daniel Bălănescu, Ion Barbu, Dan Perjovschi, Nicolae Comănescu, Tomagraph

Evenimentul este organizat de Fundația Art Encounters împreună cu Librăria La Două Bufnițe și Casa de Editură Max Blecher.
Evenimentul este cofinanțat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.