Lucía Simón Medina

Lucía Simón Medina, Looking for all the possibilities, 2020, creion și tuș pe hârtie, 102 x 102 cm

Lucía Simón Medina (n. 1987, Santander, Spania) este o artistă și cercetătoare interdisciplinară. În prezent este doctorandă la Universitatea de Arte și Design din Linz (Austria), în cadrul departamentului Culturi ale Interfețelor. Practica sa artistică explorează limitele limbajului, procesele de gândire, efemeritatea oamenilor și a operațiunilor matematice. Aceste subiecte au determinat-o pe artistă să studieze ipoteze matematice, metode muzicale, compoziții, și elemente care pot genera un caracter aleatoriu, pentru a atrage atenția asupra fenomenelor din domeniul digital. Opera sa include instalații, compoziții audiovizuale, și diagrame. 

Lucía a primit premii multiple și a participat la numeroase rezidențe: Grantul de cercetare de la Departamentul pentru Cultură și Europa al Senatului Berlin; Impact 18 – Materie în mișcare: Practici de rezistență în artă, tehnologie și știință, Pact Zollverein, Essen; AIR studio das weisse haus, Viena; Fellowship al Academiei de Arte din Berlin; Programul AIR al Cancelariei Federale Austriece și KKA, Viena; Deutschlandstipendium, oferită de Ministerul Federal al Educației și Cercetării în anul 2015. 

Lucrările sale au fost expuse la Hamburger Kunsthalle; Academia de Arte Berlin; Muzeul Artei Concrete Inglostadt; Centro Parraga și  La Casa Encendida Madrid, printre altele.