Masterclass with Lisl Ponger

Credit foto: infi.ro.

Fundația Art Encounters are plăcerea să vă invite la un masterclass cu renumita artistă Lisl Ponger, organizat în conjuncție cu expoziția The Third Woman – Acționism, artă performativă și atitudini.

Lisl Ponger despre masterclass: “Prezentarea va folosi ultima mea fotografie înscenată (Dancing on Thin Ice) și lucrarea pe care o realizez în prezent (Masked Ball Diptych – Yellow Blues and Danse Macabre) drept punct de pornire pentru a-mi descrie metoda de lucru. Procesul pe care eu îl numesc cercetare asociativă este bazat pe gândire laterală și pe cercetare factuală. În contrast cu gândirea lineară, gândirea laterală încurajează o trecere de la idei cunoscute la idei noi, este destinată depășirii modelelor de gândire tradițională sau a status quo-ului și este bazată pe raționamente asociative și non-deductive.

Toate fotografiile mele înscenate pornesc de la o idee de bază care necesită analiză și verificare prin intermediul cercetării (cărți, internet, căutarea unor obiecte, interacțiunea cu specialiștii). Filmarea acestor fotografii analog ar putea fi comparată cu procesul de a crea un film în decurs de o zi. Astfel, sunt utilizate aproape toate elementele unui film standard de la Hollywood: actori/performeri, locație, lumină, machiaj, costume, recuzită și catering.”

Arta lui Lisl Ponger abordează stereotipuri, problema rasismului și construcția modului de a privi în artă. Este situată la intersecția dintre artă, istorie, istoria artei și etnologie în medii precum fotografie, film, instalație și text. Artista trăiește și lucrează în Viena, Austria.

Acest masterclass este realizat cu sprijinul următorilor sponsori și parteneri: Forumul Cultural Austriac, Administrația Fondului Cultural Național și Banca Transilvania.

Expoziția The Third Woman – Acționism, artă performativă și atitudini face parte din proiectul cultural „Arta în Acțiune”, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Expoziția a fost realizată cu sprijinul sponsorului programului permanent al Fundației, Banca Transilvania. Parteneri instituționali: Galeria Charim, Forumul Cultural Austriac
Sponsori: ISHO, Thesaurus Wines, Illy, Agasi, Melbo Instal
Parteneri media: The Institute, RFI România, Radio România Cultural, Revista Zeppelin, Modernism.ro
Design grafic: Bogdan Matei
Colaboratori: infi.ro (Andrei Infinit), Marina Paladi, Teodor Papadopol, Robert Floria, Andrei Arion