Școala Curatorială de Toamnă

Școala Curatorială de Toamnă este un seminar captivant de șapte zile condus de Xiaoyu Weng și explorează practicile și abordările de ultimă oră din curatoriatul contemporan global. Seminarul oferă tinerilor curatori acces la o platformă internațională de dialog, schimb de cunoștințe și învățare.

Intitulată „𝐅𝐨𝐫 𝐚 𝐌𝐮𝐥𝐭𝐢𝐭𝐮𝐝𝐞 𝐨𝐟 𝐅𝐮𝐭𝐮𝐫𝐞𝐬/ 𝐕𝐞𝐫𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐢𝐩𝐥𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢”, ediția din acest an propune o săptămână de explorare, cercetare și investigație, prin adâncirea în interacțiunea complexă dintre filosofie, tehnologie, inteligența artificială și impactul lor profund asupra lumii de astăzi.

Ediția din acest an se desfășoară între 𝟏𝟑 𝐬̦𝐢 𝟏𝟗 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 în 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 𝐬̦𝐢 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚 și include sesiuni de lucru și discuții publice, precum și întâlniri și prelegeri cu artiști, curatori și alți invitați, vizite la studiouri și tururi de expoziții în orașele gazdă.

𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐬𝐚̆ 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭̦𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢.

𝐂𝐮𝐫𝐬𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚 𝐢̂𝐧 𝐥𝐢𝐦𝐛𝐚 𝐞𝐧𝐠𝐥𝐞𝐳𝐚̆.

𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐥𝐢𝐝𝐞𝐫𝐮𝐥 𝐒̦𝐜𝐨𝐥𝐢𝐢

Weng Xiaoyu este curatoare și scriitoare cu sediul în New York. Practicile sale curatoriale se concentrează asupra impactului globalizării, identității și decolonizării, precum și asupra intersecției dintre artă, știință și tehnologie.

Cel mai recent, a fost curatoarea Carol și Morton Rapp și a condus departamentul de artă modernă și contemporană al Galeriei de Artă Ontario (AGO) din Toronto, Canada. Înainte, a fost curatoare asociată a Fundației Familiei Robert H. N. Ho, la Muzeul Solomon R. Guggenheim din New York, unde a curatoriat expoziții extrem de apreciate precum Tales of Our Time (2016–17) și One Hand Clapping (2018).

Mai multe detalii pe: https://academiaschimbarii.ro/scoala-curatoriala-de…/

–––––––

𝑆̦𝑐𝑜𝑎𝑙𝑎 𝐶𝑢𝑟𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑇𝑜𝑎𝑚𝑛𝑎̆ 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑜𝑟𝑔𝑎𝑛𝑖𝑧𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢𝑙 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑖̂𝑛 𝑐𝑜𝑙𝑎𝑏𝑜𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑢 𝐴𝑟𝑡 𝐸𝑛𝑐𝑜𝑢𝑛𝑡𝑒𝑟𝑠. 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑔𝑟𝑎𝑛𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝐸𝐸𝐴 𝑠̦𝑖 𝑛𝑜𝑟𝑣𝑒𝑔𝑖𝑒𝑛𝑒