OPEN CALL: The Autumn School of Curating
…and/and/and/and/and/and/…

Condusă anul acesta de către curatorul Philippe Van Cauteren (director artistic al S.M.A.K. Gent) și structurată sub forma unui seminar intens de șapte zile, 𝗦̦𝗰𝗼𝗮𝗹𝗮 𝗖𝘂𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮𝗹𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗧𝗼𝗮𝗺𝗻𝗮̆ le oferă tinerilor curatori acces la o platformă de dialog internațional, schimb de cunoștințe și învățare. 

Ediția din acest an e construită sub titlul …/𝗮𝗻𝗱/𝗮𝗻𝗱/𝗮𝗻𝗱/𝗮𝗻𝗱/𝗮𝗻𝗱/𝗮𝗻𝗱/…: 𝘁𝗼𝘄𝗮𝗿𝗱𝘀 𝗮 𝗺𝗮𝗻𝗶𝗳𝗲𝘀𝘁𝗼 𝗼𝗳 𝘀𝘆𝗻𝗰𝗵𝗿𝗼𝗻𝗶𝗰𝗶𝘁𝘆 și își propune să devină o experiență colectivă în cadrul căreia, prin întâlniri și discuții, participanții vor crea împreună un manifest al sincronicității, un instrument de acțiune și un prim pas spre multiple și diferite moduri de gândire. 

Școala Curatorială de Toamnă este organizată de Centrul Cultural Clujean în colaborare cu Art Encounters și va avea loc între 🗓 𝟮𝟱 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝘀̦𝗶 𝟭 𝗼𝗰𝘁𝗼𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟮 în Cluj-Napoca, respectiv Timișoara. 

𝗣𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗮 𝘀𝗲𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿 𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝘂𝗶𝘁𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝘀𝗮̆ 𝘀̦𝗶 𝗰𝗮𝗻𝗱𝗶𝗱𝗮𝘁̦𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗶. 

Ediția din acest an include în programul ei sesiuni de lucru, discuții deschise, vizite în ateliere ale artiștilor și tururi ghidate ale expozițiilor de artă din orașele gazdă. 

ℹ Cursurile se vor desfășura în limba engleză. 

𝗗𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗣𝗵𝗶𝗹𝗶𝗽𝗽𝗲 𝗩𝗮𝗻 𝗖𝗮𝘂𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻

Philippe Van Cauteren este directorul artistic al S.M.A.K. (Muzeul de Artă Contemporană, Gent, Belgia). A studiat sociologia și istoria artei la Universitatea din Gent. Pentru cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția, a co-curatoriat expoziția „Cripplewood” cu lucrarea berlindei De Bruyckere pentru Pavilionul Belgian. În 2015, Fundația Ruya l-a însărcinat să administreze Pavilionul Irakian pentru cea de-a 56-a Bienală de la Veneția. La invitația Fundației Siddartha Arts, a curatoriat expoziția „Orașul meu, studioul meu / Orașul meu, viața mea” pentru Trienala Kathmandu în 2017. În același an, a realizat o expoziție cu o selecție din Colecția de Artă Barjeel pentru Institut du Monde Arabe din Paris. Philippe Van Cauteren a publicat cartea „Scrisori către artiști” – o compilație de scrisori pe care le-a scris artiștilor în ultimii 15 ani. 

👉 𝗔𝗳𝗹𝗮̆ 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗲𝗱𝗶𝘁̦𝗶𝗮 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗮𝗻 𝘀̦𝗶 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲-𝘁𝗲 𝗽𝗮̂𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝟮 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟮 – https://ecca.ro/the-autumn-school-of-curating-4th-edition/

ℹ Pentru programul din Cluj, putem asigura cazarea participanților în căminele studențești, datorită unui parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai. Detalii pe site.

𝘗𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵̦𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘔𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘦𝘳𝘶𝘭 𝘊𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘪𝘪 𝘴̦𝘪 𝘤𝘰𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵̦𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘗𝘳𝘪𝘮𝘢̆𝘳𝘪𝘢 𝘛𝘪𝘮𝘪𝘴̦𝘰𝘢𝘳𝘢 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘊𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘗𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘦.