OPEN CALL Mediatori culturali 

Oferim poziții de mediatori plătite, în cadrul uneia din cele mai dinamice și prietenoase echipe de administrare culturală din Timișoara. Fundația noastră lansează un apel deschis privind recrutarea unor persoane motivate pentru poziția de mediatori în cadrul celei de-a V-a ediții a Bienalei de artă contemporană Art Encounters: 19 mai–16 iulie 2023!

Echipa de mediatori va lucra după structura oferită de Art Encounters în principalele locații ale Bienalei, incluzând spații expoziționale și alte spații publice deschise. Mediatorii vor facilita mai multe practici bazate pe dialog, precum tururi ghidate sau ateliere, însoțind, de asemenea, diverse proiecte artistice desfășurate în Timișoara.

Ca parte a programului educațional al Bienalei Art Encounters, practicile de mediere vizează crearea unui spațiu al dialogului relevant între programul bienalei și variile sale audiențe, locuitorii orașului Timișoara și vizitatorii internaționali.

Apelul se adresează tinerilor studenți/ cercetători/ artiști/ mediatori/ manageri culturali/ curatori/ jurnaliști dornici să exploreze felul în care sunt montate expozițiile, precum și modul de lucru al curatorilor și artiștilor. Ei vor fi cei care vor intermedia interacțiunea dintre vizitatori și lucrările/ instalațiile expuse.

Cei selectați vor beneficia de un training profesionist și vor putea participa la elaborarea programului de mediere împreună cu echipa responsabilă din partea fundației. Programul de mediere este unul complex și implică o serie de sesiuni de formare realizate atât de echipa bienalei, cât și de alți specialiști din străinătate. Veți putea fi implicați activ atât în design-ul materialelor, cât și al activităților din expoziții.

Veți lucra îndeaproape cu Gavril Pop, coordonatorul programului de mediere și veți avea parte de o formulă de mentorat și discuții cu directoarea artistică a Fundației, Diana Marincu, și colectivul curatorial al bienalei. Contactele directe cu artiștii invitați vor putea fi, de asemenea, mediate de către Fundație, iar dialogurile creative cu aceștia vor contribui la o experiență unică și de neratat.

Programul de lucru începe din 23 martie și este flexibil, atât fizic cât și online. Acesta include cursurile de formare, design-ul colectiv al materialelor de mediere, mentoratele și, nu în ultimul rând, programul fix în activitatea efectivă ca mediatori ai Bienalei în spațiile expoziționale.

Dacă v-am stârnit curiozitatea, vă invităm să completați următorul formular https://bit.ly/mediatoriculturali până pe 17 martie, urmând a fi contactați în cel mai scurt timp.

Graphic design: Ștefan Lucuț

*Proiect cultural co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte și de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.