Public Talk #2 : The Autumn School of Curating

Sâmbătă, 1 octombrie, între orele 17:00–19:00, vă așteptăm la Casa Artelor, la un eveniment unic pentru orașul Timișoara!

Prestigiosul curator Philippe Van Cauteren, director artistic al S.M.A.K. (Muzeul Municipal de Artă Contemporană din Ghent) va prezenta, alături de tinerii curatori participanți ai Școlii Curatoriale de Toamnă, rezultatele unei săptămâni intense de lucru pe marginea temei Manifestului sincronicității

Participarea este gratuită.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

A IV-a ediție a Școlii Curatoriale de Toamnă este un eveniment co-organizat de Centrul Cultural Clujean prin ECCA și Fundația Art Encounters. Vă așteptăm să ne fiți alături!

𝐏𝐇𝐈𝐋𝐈𝐏𝐏𝐄 𝐕𝐀𝐍 𝐂𝐀𝐔𝐓𝐄𝐑𝐄𝐍 este directorul artistic al S.M.A.K. (Ghent, Belgia). A studiat sociologia și istoria artei la Universitatea din Ghent. Pentru cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția, a co-curatoriat expoziția „Cripplewood” cu lucrarea Berlindei De Bruyckere pentru Pavilionul Belgian. În 2015, Fundația Ruya l-a însărcinat să administreze Pavilionul Irakian pentru cea de-a 56-a Bienală de la Veneția. În 2017, la invitația Fundației Siddartha Arts, a curatoriat expoziția „Orașul meu, studioul meu / Orașul meu, viața mea” pentru Trienala Kathmandu. În același an, a realizat o expoziție cu o selecție din Colecția de Artă Barjeel pentru Institut du Monde Arabe din Paris. Philippe Van Cauteren este și autorul volumului „Scrisori către artiști” – o compilație de scrisori pe care le-a adresat artiștilor de-a lungul mai multor ani.


Școala Curatorială de Toamnă este un proiect finanțat de Ministerul Culturii și co-finanțat de Primăria Municipiului Timișoara prin Centrul de Proiecte.