Pusha Petrov & Miki Velciov

Pusha Petrov (n. 1984): Interesul meu gravitează în jurul ideii de intimitate și identitate, abordate într-un sens larg, cu o atracție deosebită pentru singularitățile culturale. Mă interesează să observ detalii ale vieții de zi de zi, precum și gesturi care continuă să marcheze și să păstreze unicitatea fiecăruia dintre noi.

Experiența de lucru mi-a fost îmbogățită prin rezidențe precum cea de la Cité  International des Arts, La Kunsthalle Mulhouse sau Le Stamm la Porrentruy. Proiectele mele au fost prezentate în expoziții personale, urmate apoi de cele colective, precum: Bienala internațională de fotografie de la Nancy, ediția 18 (2014), Bienala Art Encounters în Timișoara, Viața – Mod de întrebuințare (2017), curatori Diana Marincu și Ami Barak. Au urmat participările mele la Bienala de fotografie de la Daegu, în Coreea de Sud (2018), The Brick, La Brique, Cărămida, La Kunsthalle Mulhouse, Franța (2019), Causal Loop, la Galeria Charim, Austria (2019). În plus, am avut ocazia să expun la EAC (Les Halles) Elveția (2020), Borderline Art Space, România (2020) și Danube Dialogues, Serbia (2020). Lucrările mele au fost expuse la Galeria Jecza, în cadrul expoziției Nespuse și alte imagini, curator Ami Barak. De asemenea, am participat la expoziția colectivă Identitate ultragiată, curatoriată de Ileana Pintilie la Galeria Anca Poterașu.  Anul 2020 a culminat cu selecția mea la Elles X Paris Photo, curatoriată de Karolina Lewandowska.

Miki Velciov (n. 1968) a studiat pictura la Facultatea de Arte din Timișoara între 2010 și 2015. Relația cu natura este esențială în creația sa, dând fundament câtorva direcții de explorare: folosirea materialelor naturale în instalații care se concentrează asupra aspectelor imperceptibile pe care materia organică sau anorganică le ascunde, realizarea unor proiecte de land art izolate și efemere și a unor intervenții de mari dimensiuni în peisaj. Din 2016, beneficiază constant de rezidențe artistice în țară și străinătate (Franța, Italia, Bulgaria, Germania) care îi permit punerea în practică a unor astfel de idei. Este membru fondator al grupului Avantpost cu care a expus începând din 2014.

Pusha Petrov & Miki Velciov, Abiogen, 2021, intervenție în Pădurea Timișoara