Rezultatele Școlii Curatoriale de Toamnă NEW NOW

www.newnow.art

Un număr mare de tineri curatori, scriitori și profesioniști în artă contemporană din întreaga lume au dat curs apelului nostru deschis pentru Școala Curatorială de Toamnă NEW NOW (online). Înscrierile au avut loc în perioada 1–31 octombrie 2020 și s-a adresat tinerilor curatori și critici de artă cu cel puțin 3 ani de experiență în domeniu. Am primit numeroase aplicații remarcabile, dintre care au fost selectate cele mai bune 25. Dorim să mulțumim tuturor celor care și-au exprimat interesul pentru program și să îi asigurăm că vor exista multe oportunități viitoare de colaborare.

Școala curatorială de toamnă s-a desfășurat ca un dialog internațional cu participanți din România, Germania, Ucraina, Republica Cehă, Suedia, Bangladesh, Palestina, Serbia, India, Marea Britanie. Participanții de diferite vârste și interese profesionale și-au exprimat punctele de vedere într-un mod original, mulți dintre ei fiind dedicați mai multor domenii de interes, precum studiile curatoriale, teoria artei, artele vizuale, management cultural, performanță, scenografie, design grafic, film, producție, antreprenoriat și multe altele.

Pornind de la un simplu slogan, NEW NOW, după o săptămână plină de discuții intense, prezentări de proiecte, idei și viziuni, participanții înscriși la Școala curatorială de toamnă, împreună cu Adrian Notz, au creat o publicație online structurată într-un mod aparte pe website-ul new-now.art. Website-ul documentează conferințele publice din cadrul Școlii curatoriale și contribuția fiecărui participant sub forma unor cărți de joc care înfățișează eroine, modele, idei, concepte și metode, deschizând o ușă către universul NEW NOW.  

Am dori să îi mulțumim în mod special artistei Lera Kelemen pentru design-ul website-ului new-now.art.