CAMPart – Rezidențe și mentorat pentru artiști români


Rezultatele apelului deschis pentru rezidențele de artist CAMPart:

CAMPart I: Aura Bălănescu, Irina Gheorghe, Teodor Graur, Gloria Luca, Cătălina Nistor and Flaviu Rogojan

CAMPart II: Flaviu Cacoveanu, Raluca Croitoru, Cristina David, Călin Man, Alex Mirutziu și Monotremu

Ținem să menționăm că am primit un număr foarte mare de aplicații, cu propuneri foarte bune, drept urmare am vrea să le mulțumim din nou tuturor celor care au dat curs apelului nostru și să îi invităm să rămânem în legătură pentru colaborări viitoare, dorința noastră fiind în continuare să reușim să includem cât mai multe dintre aceste propuneri în programele pe care le desfășurăm.

Credit foto: infi.ro

Fundația Art Encounters își reafirmă angajamentul față de scena artistică românească și misiunea de a contribui la creșterea capacității locale și crearea de noi conexiuni în beneficiul comunității artistice.

Anunțăm lansarea unui apel deschis pentru 6 rezidențe de artist cu scopul de a susține creația contemporană și de a încuraja schimbul de idei între artiști printr-un circuit bazat pe împărtășirea de cunoștințe, experiențe și metode de cercetare. Rezidența propusă nu necesită deplasarea la Timișoara sau expunerea lucrărilor rezultate, ci implicarea artiștilor câștigători într-un program prin care propriul laborator și experiența personală devin un punct de sprijin și de învățare pentru generațiile viitoare de artiști.

Astfel, artiștii selectați vor susține online un curs de mentorat adresat studenților sau tinerilor artiști aflați la început de carieră, în câte o zi stabilită de comun acord, pe durata rezidenței. Aceste cursuri se vor desfășura online, fiecare artist-rezident având la dispoziție câte o zi pe săptămână (luni-sâmbătă) și un interval de cel puțin 2 ore pentru a-și constitui atelierul. Înscrierile publice la programul de mentorat vor fi deschise după stabilirea selecției finale a artiștilor și vor include cel puțin 30 studenți sau tineri artiști, care vor putea participa gratuit la oricare dintre cursurile propuse în cadrul programului, în perioada 29 iunie – 25 iulie 2020.

Artiștii selectați pentru a participa în cadrul rezidenței vor avea posibilitatea de a împărtăși nu doar cu studenții, ci și public, fragmente ale cercetării lor, ale etapelor creative sau ale ideilor pe care cursurile lor le propun. Echipa fundației va asista artiștii în pregătirea sesiunilor de mentorat și va media contactul cu grupurile de studenți care se vor înscrie la cursuri.

Condițiile rezidenței:
Artiștii vor primi la începutul rezidenței suma de 5500 RON (brut) și vor decide asupra conținutului și structurii mentoratului pe care îl vor susține. Fiecare artist va susține în total 4 cursuri distribuite câte unul în fiecare săptămână a rezidenței, având o durată de cel puțin 2 ore.

Criteriile de selecție vor avea în vedere:
▪ Calitatea portofoliului trimis de artiști
▪ Motivația de a împărtăși studenților munca lor
▪ Tema aleasă pentru cursul de mentorat

Dosar și termen limită:
Fiecare dosar de candidatură trebuie să conțină:
▪ o scrisoare de motivație de maxim 1 pagină care să specifice interesul lor de a se conecta cu studenți și tineri artiști, structura mentoratului și tema aleasă
▪ portofoliul artistului și un CV scurt

Artiștii interesați își pot trimite candidaturile prin e-mail la adresa contact@artencounters.ro până în data de 5 iunie.

Perioada rezidenței și a mentoratului:
29 iunie – 25 iulie 2020


Acest apel deschis face parte din programul Fundației Art Encounters, CAMP – CONTEMPORARY ART MEETING POINT, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană. Proiect co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.