Înscrieri: 28 septembrie – 4 octombrie 2020
Perioadă cursuri: 5 octombrie – 31 octombrie 2020
În continuarea primei ediții a programului de mentorat online CAMPart și ca urmare a numărului mare de participanți înscriși, organizăm o nouă ediție CAMPart, alături de alți 6 artiști-mentori care vor susține fiecare câte un curs online adresat studenților la arte și artiștilor la început de drum.
Cei 6 artiști selectați pentru a fi mentori în cadrul celei de-a doua ediții a programului sunt Flaviu Cacoveanu, Raluca Croitoru, Cristina David, Călin Man, Alex Mirutziu și Monotremu, care vor împărtăși viitoarelor generații de artiști experiența propriului laborator de creație, oferind îndrumare și sprijin participanților în dezvoltarea practicii lor artistice, dar și în realizarea proiectelor pe care și le propun.
Cursurile se adresează studenților la arte și artiștilor la început de drum și vor avea loc exclusiv online, prin intermediul platformei zoom, în perioada 5 – 31 octombrie 2020. Fiecare dintre cei 6 mentori va susține cursul într-o zi a săptămânii, de luni până sâmbătă, orarul cursurilor fiind același pe parcursul celor patru săptămâni de mentorat. Cei interesați se pot înscrie la unul sau două dintre cursurile propuse.
Programul de mentorat online CAMPart este inițiat de Fundația Art Encounters cu scopul de a susține creația contemporană și de a încuraja schimbul de idei între artiști printr-un circuit bazat pe împărtășirea de cunoștințe, experiențe și metode de cercetare.
Conexiuni – un ghid de prezentare succintă a proiectelor artistice cu Cristina David
LUNI, 15:00 – 17:00
5, 12, 19 și 26 octombrie
Practica performativă – concepte și unelte cu Raluca Croitoru
MARȚI, 11:00 – 13:30
6, 13, 20 și 27 octombrie
Long Story Short. kinema ikon – 50 de ani de experiment continuu cu Călin Man
SÂMBĂTĂ, 12:00 – 14:00
10, 17, 24 și 31 octombrie
Seria de cursuri online CAMPart face parte din programul Fundației Art Encounters, CAMP – CONTEMPORARY ART MEETING POINT, o platformă de dialog și implicare a publicului în schimbul de cunoaștere mediat de arta contemporană.
Proiect cofinanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Cu sprijinul: Primăria Municipiului Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara
Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Timiș