BRUIAJ

28 februarie – 15 aprilie 2020
Artiști: Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar
Curator: Diana Marincu

Vernisaj: Joi, 27 februarie 2020, ora 18:00

Expoziția BRUIAJ, al treilea episod al colaborării dintre artiștii Michele Bressan, Lea Rasovszky și Larisa Sitar, stă mărturie pentru o solidaritate de generație în jurul căreia se construiește un dialog firesc, întins pe o perioadă lungă de timp.

CURS DE FOTOGRAFIE ARTISTICĂ ÎN TREI MODULE CU MATEI BEJENARU

Modul 1: Introducere în mediul fotografic. Limbajul artistic al fotografiei

Sâmbătă, 22 februarie 2020, ora 16:00

Seria de cursuri inițiată anul trecut la Fundația Art Encounters continuă cu un curs de fotografie structurat pe trei module, care va fi susținut de artistul Matei Bejenaru pe parcursul acestui an.

LANSARE DE CARTE MATEI BEJENARU: PRUT

Vineri, 21 februarie 2020, ora 18:00

Fundația Art Encounters vă invită la evenimentul de lansare a albumului Matei Bejenaru: PRUT, în prezența artistului și a editorului cărții, Alina Șerban. Evenimentul va avea loc la sediul Fundației Art Encounters, în spațiul de la mansardă.

Început în anul 2011, la câțiva ani după admiterea României în Uniunea Europeană, proiectul PRUT reprezintă o arhivă de imagini foto-documentare care în prezent cuprinde aproximativ 1500 de negative. 

PENTRU CĂ ÎN VISELE NOASTRE NE ASUMAM RISCURI

12 decembrie 2019 – 7 februarie 2020
Vernisaj: Joi, 12 decembrie 2019, ora 18:00

Artiști: Ioana Bătrânu, Ion Bârlădeanu, Ștefan Bertalan, Michele Bressan, Mircea Cantor, Andrei Chintilă, Harun Farocki & Andrei Ujică, Constantin Flondor, Adrian Ghenie, Bogdan Gîrbovan, Ion Grigorescu, Radu Grindei, Ana Lupaș, Alex Mirutziu, Florin Mitroi, Vlad Nancă, Miklos Onucsan, Andrei Pandele, Christian Paraschiv, Șerban Savu, Decebal Scriba
Curator: Diana Marincu

APEL DESCHIS

Fundația Art Encounters în colaborare cu Niki / Hanovra lansează un apel deschis pentru prima rezidență artistică internațională care se adresează artiștilor stabiliți la Timișoara.

Rezidența va avea loc în perioada aprilie-mai 2020 la Hanovra, cu o durată maximă de 6 săptămâni, în cadrul platformei create de Niki artist-run space: http://niki-hannover.org/

LANSARE DE CARTE ȘERBAN SAVU – DRIFTING

Marți, 17 decembrie 2019, ora 18:30

„Mă interesează realitatea. Viața reală îmi dă energie și mă motivează. Pentru mine arta nu e un joc intelectual care face referire la el însuși. E alt joc intelectual, conectat direct la priza realității, a vieții imediate.” (Șerban Savu, Cluj, 2012)

ARTIST TALK: LEA RASOVSZKY & MICHELE BRESSAN

Joi, 12 decembrie 2019, ora 18:00

Fundația Art Encounters vă invită la un eveniment care prefigurează programul expozițional de anul viitor, un artist talk cu Michele Bressan și Lea Rasovszky. Aceștia vor susține o prezentare a practicii lor artistice la mansarda Fundației Art Encounters.

ALREADYMADE – CURS DE FOTOGRAFIE CU ARTISTUL MICHELE BRESSAN

Vineri, 13 decembrie 2019, ora 18:00

Continuând seria de cursuri de fotografie demarate în luna iunie 2019 cu Bogdan Gîrbovan, această a doua întâlnire organizată de Fundația Art Encounters prezintă pasionaților de fotografie activitatea artistică a lui Michele Bressan. Artistul va vorbi despre fotografie prin prisma activității sale, de la primele fotografii (seria „Passato Prossimo”), până la felul în care utilizează în prezent fotografia.