I feel something, don’t know what [Simt ceva – nu știu exact ce]

15 aprilie – 5 iunie 2021

Curatoriată de Magda Kardasz & Diana Marincu, expoziția I feel something, don’t know what [Simt ceva – nu știu exact ce] este un proiect gândit în colaborare cu Zachęta Project Room/ Galeria Națională de Artă Zachęta, cu scopul de a construi o punte creativă între artiștii activi pe scena artistică timișoreană și artiștii polonezi care au participat la expozițiile instituției partenere din Varșovia în ultimii ani.

Bienala Art Encounters

1 octombrie – 14 noiembrie 2021

Intitulată Our Other Us, ediția din 2021 a Bienalei Art Encounters răspunde la contextul pandemic global prezentând două proiecte curatoriale care explorează empatia și responsabilitatea ca valori ce ne conduc existența. Bienala va cuprinde componente distincte care vor completa cele două concepte propuse de Mihnea Mircan și Kasia Redzisz.

Lansare Infra-Noir 1

Eveniment online: 24 februarie 2021

Fundația Art Encounters lansează primul număr al publicației Infra-Noir. Evenimentul va avea loc exclusiv online, pe Facebook.

Infra-Noir este o publicație de tip revistă realizată în conjuncție cu expoziția Infra-Noir. Anatomii ale dorinței, metamorfoze ale imaginii.

Publicul le va întâlni pe Lea Rasovszky, artistă invitată a publicației, și pe Catherine Hansen, autoarea invitată a revistei.

Artiști români în prim-plan

Prezentări online: 26 – 30 ianuarie 2021

Fundația Art Encounters din Timișoara lansează cea de-a patra ediție a Bienalei Art Encounters prin proiectul Artiști români în prim-plan, care se va desfășura online pe Facebook și pe website-ul Art Encounters.

Publicul îi va putea cunoaște pe curatorii acestei ediții, Mihnea Mircan și Kasia Redzisz, dar și pe o parte dintre artiștii români invitați.

CAMPart III – CURSURI ONLINE PENTRU STUDENȚI ȘI TINERI ARTIȘTI

Cursuri: 9 – 16 decembrie 2020
Înscrieri: 3 – 8 decembrie 2020

Studenții la arte și artiștii la început de drum sunt invitați să participe la cea de-a treia ediție a programului de mentorat online CAMPart.

7 artiști din Timișoara, Lera Kelemen, Ana Kun, Andreea Medar, Carmen Nicolau, duo-ul artistic Pusha Petrov & Miki Velciov și Sorina Vazelina, vor susține fiecare o sesiune de mentorat pe parcursul unei zile.


CONFERINȚE PUBLICE ÎN CADRUL ȘCOLII CURATORIALE DE TOAMNĂ NEW NOW

Programul Școlii curatoriale va include o serie de conferințe deschise publicului, care vor fi transmise live pe paginile de facebook ale organizatorilor, Fundația Art Encounters și Centrul Cultural Clujean.

Conferințele vor avea loc în zilele de 20, 21 și 30 noiembrie și vor fi susținute de profesioniști de talie internațională în domeniul artelor vizuale precum Adrian Notz, Carlos Amorales, Zheng Bo, Tara Lasrado, Ibrahim Nehe, Joanna Warsza și Heba Y Amin.


ȘCOALA CURATORIALĂ DE TOAMNĂ, EDIȚIA A II-A, CLUJ ȘI TIMIȘOARA

Organizată împreună cu Centrul Cultural Clujean, Școala curatorială de toamnă își propune să le ofere tinerilor artiști și curatori acces la o platformă internațională de dialog și învățare. Cea de-a doua ediție îl va avea ca lider de curs pe Adrian Notz, curator și profesor.


Programul se va desfășura exclusiv online, iar participanții vor fi aleși în urma unui apel deschis internațional. 


HARUN FAROCKI – AR TREBUI CA REALITATEA SĂ ÎNCEAPĂ

Harun Farocki în colaborare cu Antje Ehmann
Curator: Diana Marincu

Vernisaj: joi, 1 octombrie 2020, ora 19:00
Perioada expoziției: 1 – 31 octombrie 2020

Expoziția de față reprezintă o selecție din filmele, video-urile și instalațiile lui Harun Farocki create între anii 1980 și 2014, o parte dintre ele în colaborare cu artista și regizoarea Antje Ehmann (n.1968), alături de care a lucrat de la începutul anilor 2000.


PROIECȚIE DE FILM ȘI DEZBATERE – IN COMPARISON, HARUN FAROCKI

Duminică, 25 octombrie 2020, ora 18:00
Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi“, Timișoara

Proiecția filmului conectează expoziția Enough is Enough din cadrul bienalei timișorene de arhitectură BETA de expoziția Harun Farocki – Ar trebui ca realitatea să înceapă, în desfășurare la Fundația Art Encounters până în 31 octombrie.


LANSARE DE CARTE HARUN FAROCKI – ZECE, DOUĂZECI, TREIZECI, PATRUZECI

Luni, 12 octombrie 2020, ora 18:00

Fundația Art Encounters vă invită la evenimentul de lansare a cărții autobiografice Harun Farocki: Zece, Douăzeci, Treizeci, Patruzeci, editată de Antje Ehmann și Marius Babias, tradusă în limba română de Christian Ferencz-Flatz și publicată de IDEA Design & Print Cluj.

Invitați: Christian Ferencz-Flatz, profesor și teoretician, și artista Dana Andrei, redactor al revistei IDEA artă + societate.