PROIECȚIE DE FILM ȘI DEZBATERE – IN COMPARISON, HARUN FAROCKI

Duminică, 25 octombrie 2020, ora 18:00
Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi“, Timișoara

Proiecția filmului conectează expoziția Enough is Enough din cadrul bienalei timișorene de arhitectură BETA de expoziția Harun Farocki – Ar trebui ca realitatea să înceapă, în desfășurare la Fundația Art Encounters până în 31 octombrie.

LANSARE DE CARTE HARUN FAROCKI – ZECE, DOUĂZECI, TREIZECI, PATRUZECI

Luni, 12 octombrie 2020, ora 18:00

Fundația Art Encounters vă invită la evenimentul de lansare a cărții autobiografice Harun Farocki: Zece, Douăzeci, Treizeci, Patruzeci, editată de Antje Ehmann și Marius Babias, tradusă în limba română de Christian Ferencz-Flatz și publicată de IDEA Design & Print Cluj.

Invitați: Christian Ferencz-Flatz, profesor și teoretician, și artista Dana Andrei, redactor al revistei IDEA artă + societate. 

HARUN FAROCKI – AR TREBUI CA REALITATEA SĂ ÎNCEAPĂ

În colaborare cu Antje Ehmann
Curator: Diana Marincu

Vernisaj: joi, 1 octombrie 2020, ora 19:00
Perioada expoziției: 1 – 31 octombrie 2020

Expoziția de față reprezintă o selecție din filmele, video-urile și instalațiile lui Harun Farocki create între anii 1980 și 2014, o parte dintre ele în colaborare cu artista și regizoarea Antje Ehmann (n.1968), alături de care a lucrat de la începutul anilor 2000.

ART ENCOUNTERS LA NOAPTEA ALBĂ A GALERIILOR

Art Encounters este partener oficial și coorganizator al evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor Timișoara, care revine anul acesta cu o ediție specială, extinsă pe durata unui întreg weekend.

Între 2 – 4 octombrie, expoziția Harun Farocki – Ar trebui ca realitatea să înceapă va putea fi vizitată până la miezul nopții. 

CAMPart II – CURSURI ONLINE PENTRU STUDENȚI ȘI TINERI ARTIȘTI

Înscrieri: 28 septembrie – 2 octombrie 2020
Perioadă cursuri: 5 – 31 octombrie 2020

În continuarea primei ediții a programului și ca urmare a numărului mare de participanți înscriși, organizăm o nouă ediție, alături de alți 6 artiști-mentori, Flaviu Cacoveanu, Raluca Croitoru, Cristina David, Călin Man, Alex Mirutziu și duo-ul Monotremu, care vor susține cursuri online dedicate studenților și tinerilor artiști. 

ȘCOALA CURATORIALĂ DE TOAMNĂ, EDIȚIA A II-A, CLUJ ȘI TIMIȘOARA

Organizată împreună cu Centrul Cultural Clujean, Școala curatorială de toamnă își propune să le ofere tinerilor artiști și curatori acces la o platformă internațională de dialog și învățare. Cea de-a doua ediție îl va avea ca lider de curs pe Adrian Notz, curator și profesor.


Programul se va desfășura exclusiv online, iar participanții vor fi aleși în urma unui apel deschis internațional.